Parenting

IFA 2013: Dispozitive 2 în 1 inovatoare, bazate pe tehnologiile Intel

Locul 2 - Intel Punctaj 2013: 80.05 Faţă de 2012: +6.82
Locul 2 – Intel Punctaj 2013: 80.05 Faţă de 2012: +6.82
În cadrul IFA 2013, Intel Corporation se concentrează asupra inovaţiilor aduse de cea de-a patra generație a gamei de procesoare Intel® Core™, care reinventează computingul personal. Mai multe dispozitive 2 în 1 și Ultrabook-uri™, bazate pe noile procesoare, au fost prezentate în cadrul evenimentului pentru prima dată.

Cea de-a patra generație a gamei de procesoare Intel® Core™ oferă baterii cu durată de viață foarte mare și grafică revoluționară în dispozitive 2 în 1, Ultrabook-uri™, laptopuri și desktop PC-uri. Aceste sisteme sunt prezentate în cadrul unei expoziții impresionante, cu peste 110 device-uri de la diferiți producători la standul Intel de la IFA (standul 101, hala 2.2).

 Adam King, Director de marketing pentru notebook-uri în cadrul Intel, a prezentat în discuțiile cu presa avantajele celei de-a patra generații a gamei de procesoare Intel® Core™, printre care performața de top și consumul redus de energie, care le oferă producătorilor posibilitatea de a combina performanța unui PC cu mobilitatea unei tablete într-un singur device, accelerând dezvoltarea categoriei dispozitivelor 2 în 1.

Christian Morales, Vicepreședinte și General Manager pentru regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa), Intel, a subliniat de asemenea avansul Intel în domeniul mobilității, vorbind despre viitoarele procesoare quad-code de tip SoC (System-on-Chip) pe 22nm (cu nume de cod “Bay Trail”). Bazată pe microarhitectura Silvermont, cu consum redus de energie, viitoarea tehnologie Intel pe 22nm pentru tablete, device-uri 2 în 1, laptopuri și sisteme All-in-One oferă un echilibru de performanță, caracteristici și autonomie.

Morales a declarat că Bay Trail va permite apariția unor sisteme subțiri cu autonomii de peste 8 ore3, săptămâni în standby și le va oferi dezvoltatorilor opțiunea de a rula pe Android* sau Windows 8.1*. Odată cu microarhitectura Silvermont, Intel oferă performanță de top, permițând platformelor Intel să aducă caracteristici și capabilități noi. El a discutat și despre inovațiile în domeniul 4G LTE, anunțând Intel® XMM 7160, pe care a numit-o una dintre cele mai mici și eficiente din punct de vedere energetic soluții multimode LTE din lume, care suportă roaming LTE global într-o singură versiune de produs.

De asemenea, Morales a detaliat viziunea Intel pentru îmbunătățirea vieții consumatorilor. El a explicat cum inginerii Intel lucrează în strânsă colaborare pentru a dezvolta noi tehnologii și produse pentru a face viața mai ușoară.

Dispozitive 2 în 1 bazate pe tehnologiile Intel: inovatoare și versatile

Intel estimează peste 50 de sisteme 2 în 1 cu cea de-a patra generație a gamei de procesoare Intel® Core™ și microarhitectura Silvermont în următorul an. Dintre acestea, peste 20 sunt expuse la IFA. Adam King a declarat că Intel îndeplineşte viziunea anunțată acum doi ani de a reinventa computingul personal, care a avut ca rezultat o importantă evoluție în industrie către dispozitive ușoare, subțiri, mai puternice, cu capabilități touch. Cea de-a patra generație a gamei de procesoare Intel® Core™ a fost construită de la început pentru Ultrabook-uri™ și o nouă eră a dispozitivelor 2 în 1, care aduc într-un singur sistem performanța unui PC şi mobilitatea unei tablete.

Autonomii și grafică impresionante

Una dintre cele mai importante caracteristici ale dispozitivelor cu cea de-a patra generație a gamei de procesoare Intel® Core™ este durata de viață foarte lungă a bateriei. Unele dintre sistemele lansate la IFA au autonomii de până la 9 ore1. Comparativ cu generațiile anterioare, cea de-a patra generație a gamei de procesoare Intel® Core™ oferă o durată de viață a bateriei cu 50% mai mare pentru volumele de lucru1 – cea mai mare creștere de la o generație la alta din istoria companiei. Chipset-ul grafic Intel® Iris ale noilor procesoare Intel® Core™ aduc pe Ultrabook-uri™ și PC-uri experiențe vizuale impresionante. Noile procesoare oferă o performanță dublă comparativ cu generațiile anterioare.

Tehnologii pentru perceptual computing

Morales a vorbit despre tehnologiile inovatoare ale dispozitivelor cu Intel® Inside™, precum recunoaștere facială, gesturi şi discurs. Aceste tehnologii de “perceptual computing” beneficiază de performanța crescută oferită de procesoarele Intel și fac interacțiunea cu dispozitivele mai naturală, intuitivă și prietenoasă. Morales a prezentat astfel de capabilități, cu ajutorul unui Ultrabook™ la care a fost conectată camera Creative Senz3D*, disponibilă pe piață. El a declarat că Intel lucrează la o soluție de a integra o cameră 3D în viitoarele Ultrabook-uri™, sisteme All-In-One și dispozitive 2 în 1, care vor apărea în a doua jumătate a anului 2014.

Expediția la Polul Sud a lui Ben Saunders este una a secolului 21

Exploratorul Ben Saunders a participat la o conferință de presă Intel pentru a prezenta felul în care va folosi tehnologia Intel în cadrul unei expediții la Polul Sud. Saunders și colegul său Tarka L’Herpiniere vor încerca să fie primii care refac drumul de 1800 de mile (2896,8 km) pe care Căpitanul Robert Scott al Marinei Regale Britanice a încercat să îl facă în 1910-1912. În cadrul expediției, Saunders va utiliza un Ultrabook™ cu cea de-a patra generație a gamei de procesoare Intel® Core™ pentru o conectivitate fără precedent și realizarea de fotografii și videoclipuri, la temperaturi de -40°C.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button