BusinessCompanii

IDC: Lenovo a devenit cel mai mare furnizor de PC-uri din România

lenovo1

Lenovo a devenit cel mai mare furnizor de PC-uri din România, potrivit celor mai recente raportări referitoare la evoluţia pieţei de PC-uri publicate de IDC. IDC a anunţat că în al doilea trimestru calendaristic al anului  2013 (aprilie-iunie) Lenovo România a atins o cotă de piaţă de 19.6 procente, aproape dublu faţă de cota deţinută în aceeaşi perioadă a anului anterior, de 10.9 procente. Este prima dată când Lenovo România devine lider al pieţei româneşti de PC-uri de la înfiinţarea reprezentanţei locale, în 2005.

Lenovo a preluat poziţia de lider al pieţei româneşti în aceeaşi perioadă în care Grupul Lenovo a devenit oficial cel mai mare producător de PC-uri din lume. Potrivit IDC, compania a ajuns la o cotă de piaţă globală de 16.7 procente în al doilea trimestru calendaristic al anului 2013, faţă de 15.0 procente în aceeaşi perioadă a anului trecut. La rândul său Gartner a confirmat poziţia de lider global a Lenovo, cu o cotă de piaţă de 16.7%.  Este pentru prima dată când Lenovo este numit lider incontestabil al pieţei globale de PC-uri, potrivit ambelor rapoarte de piaţă larg acceptate.

aurel netin lenovo

Cresterea constantă în fiecare trimestru, timp de doi ani, a facut posibil ca Lenovo România sa devină pentru prima dată numărul 1 în piaţa românească de PC-uri, conform IDC. Datorăm această poziţie produselor de calitate, inovaţiei permanente, partenerilor noştri şi prezenţei active în toate cele 3 segmente de business (enterprise, SMB , consumer). Este un moment foarte important, mai ales că în acest trimestru Lenovo a devenit numărul 1 şi în lume şi în Estul Europei”

Aurel Nețin, director general Lenovo Romania şi Bulgaria

”Bucuria este însoţită de hotărârea de a ne consolida această poziţie, dar şi de a face tranziţia către noua eră PC Plus prin extinderea gamei de produse cu tablete şi smartphone-uri. Vorbim despre produse care au cea mai rapidă rată de adopţie din istorie, iar Lenovo va avea un rol esenţial în această evoluţie. Avem capacitatea de a inova şi a lansa foarte rapid produse extraordinare. Mai mult, schimbările de pe piaţa PC Plus favorizează punctele forte ale Lenovo: excelenţa în produse mainstream şi creşterea în pieţele emergente.”

În regiunea EMEA (Europa/Orientul Mijlociu/Africa), Lenovo a devenit lider de piaţă în zece dintre ţările zonei, inclusiv România, şi cel mai mare furnizor de PC-uri din Europa de Est. Datorită acestei evoluţii, grupul Lenovo şi-a consolidat poziţia secundă în clasamentul producătorilor de PC-uri din EMEA şi a atins un record propriu al cotei de piaţă deţinute în regiune de 13.2 procente, în creştere cu 4.4 puncte faţă de anul anterior. Veniturile Lenovo în EMEA au crescut cu 18 procente in acelasi trimestru, până la 1.9 miliarde USD, adică 21 la sută din veniturile globale ale companiei.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button