BusinessInvestitii

Hyundai Motor extinde capacitatea de productie europeana la 500.000 unitati pe an

HYUNDAI WRC - FIRST TRACKS TESTS PHOTO: VINCENT CURUTCHET / DARK FRAME / HYUNDAI MOTORSPORTHyundai Motor a finalizat proiectul de extindere al fabricii din Turcia, astfel, productia europeana crescand la 500.000 unitati pe an. Facilitatea Hyundai Assan Otomotive Sanayi a fost construita in 1997, in Izmit, Turcia. Pe langa fabricile din Coreea, aceasta reprezinta una dintre cele mai importante unitati Hyundai din punct de vedere operational. Cu o capacitate initiala de 60.000 unitati pe an, productia a fost extinsa in 2007 la 125.000 masini pe an. Investitia recenta contribuie la o crestere de pana la 200.000 unitati anuale, pana in 2014. Noul aport tehnologic permite productia noului i10, dar si a modelului i20. 

Succesul inregistrat de facilitatea Hyundai Assan Otomotive Sanayi, in care Hyundai a investit peste un miliard de euro a condus la dezvoltarea celei de-a doua fabrici europene Hyundai din Nošovice, Cehia. Unitatea a demarat productia cu 114.000 vehicule in primul an, iar in prezent functioneaza la capacitate completa, livrand 300.000 unitati pe an.

95% dintre autovehiculele Hyundai vandute catre Europa sunt create si dezvoltate in zona. Investitia recenta de la fabrica Hyundai din Turcia va asigura, pana la finalul anului, productia pe continent a 90% dintre unitatile destinate acestei regiuni.

Allan Rushforth, Senior Vice President si COO al Hyundai Motor Europe, a declarat: “Extinderea capacitatii de productie pentru fabrica din Turcia demonstreaza angajamentul Hyundai fata de Europa. Unitatile noastre europene permit dezvoltarea unor modele adaptate pietei locale, si, in acelasi timp, ofera suport comunitatii si furnizorilor din Europa.”

Extinderea fabricii din Izmit, Turcia, a ajutat la crearea a 2.804 locuri de munca atat in interiorul unitatii de productie Hyundai Assan Otomotive Sanayi, cat si in randul furnizorilor acesteia. Mai mult, Hyundai va produce anual 150.000 autovehicule la facilitatea din St. Petersburg, Rusia, livrand pentru piata locala si Europa de Est.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button