Parenting

„Your Choice, Your Project”: Peştera Meziad, CUIB și Caravana Mestesugurilor

your-choice-eb5-visa-projectUniCredit Business Integrated Solutions si Fundatia UniCredit, in parteneriat cu NESsT, au selectat trei proiecte castigatoare in cadrul competitiei intreprinderilor sociale „Your Choice, Your Project” din acest an, sustinuta de grupul UniCredit. “Your Choice, Your Project” se afla la a doua editie consecutiva in Romania, dupa ce anul trecut proiectul a fost implementat de catre UniCredit Tiriac Bank, Fundatia UniCredit si NESsT, patru intreprinderi sociale castigatoare beneficiind de finantare si consiliere.

Anul acesta, UniCredit Business Integrated Solutions – societate globala de servicii a grupului UniCredit continua proiectul in Romania, in urma caruia trei intreprinderi sociale finaliste vor primi fiecare un sprijin financiar in valoare de 7.000 euro.

Proiectele beneficiare sunt: CAPDD – Pestera Meziad, MAI BINE Iasi – CUIB si Asociatia Gaspar, Baltasar si Melchior – Caravana Mestesugurilor.

Angajatii UniCredit Business Integrated Solutions s-au implicat activ, acordand, prin votul lor, un premiu suplimentar in valoare de 2.000 euro pentru CUIB – Centrul Urban de Initiative Bune. Gradul de participare la vot a fost de 62%.

Cele trei proiecte castigatoare, care au fost selectate din randul a 12 ONG-uri si intreprinderi sociale care au raspuns invitatiei organizatorilor, au fost evaluate pe baza unor criterii aflate in concordanta cu valorile si politicile grupului UniCredit.

Rezultatele acestei noi editii a “Your Choice, Your Project” reprezinta o motivatie importanta pentru Fundatia UniCredit, care de mai multi ani se implica in initiative de incluziune sociala in Romania. Multumita cooperarii si participarii intense a colegilor din cadrul UniCredit Business Integrated Solutions, Fundatia UniCredit a fost in masura sa valorizeze in continuare propriile actiuni in sprijinul intreprinderilor sociale, care vizeaza cresterea durabila a comunitatilor dezavantajate”

Maurizio Carrara, presedintele Fundatiei UniCredit

Peştera Meziad este unul dintre cele mai vechi şi mai cunoscute obiective turistice de pe teritoriul Romaniei si reprezinta una din cele mai interesante peşteri amenajate in scop turistic din carstul Muntilor Apuseni, avand statut de arie naturala protejata. Proiectul asigura angajarea a inca 3 persoane din comunitatea locala, dar impactul major va fi dat de faptul ca zona va fi vizitata de 15.000 – 20.000 de vizitatori anual, acestia fiind potentiali clienti pentru 25 de producatori si ofertanti de servicii locali. Intreprinderea sociala va genera indirect venituri pentru 3 intreprinderi sociale din Romania şi 12 mesteri populari din zona ale caror produse se preteaza vanzarii ca suveniruri in cadrul punctului de vanzare de la intrarea in pestera.

CUIB – Centrul Urban de Iniţiative Bune se doreşte a fi primul spaţiu de consum responsabil si consolidare comunitara din Romania, fiind o initiativa a Asociatiei Mai Bine. Proiectul asigura sprijin financiar pentru cel putin 20 de beneficiari (15 copii cu handicap sever, 5 persoane adulte cu handicap) care vor fi indrumate pentru realizarea de obiecte ce vor fi ulterior promovate si valorificate), iar minimum alte 20 de intreprinderi sociale işi vor vinde produsele in CUIB.

Caravana Mestesugurilor isi propune sa ofere ateliere de olarit, tesut, linogravura, fier forjat si in alte locuri decat la sediul asociatiei, prin achizitionarea unei remorci personalizate si utilarea acesteia. Veniturile astfel obtinute vor sustine consolidarea si extinderea Scolii Agatonia, scoala privata, fara taxa, din satul Piscu (36 km de Bucuresti) unde scoala publica a fost inchisa, ajutand si la generarea de venituri ocazionale pentru 6 mesteri din sat.

Implicarea in acest proiect, menit sa sprijine intreprinderile sociale, a fost o oportunitate de crestere semnificativa, atat pentru noi cat si pentru colaboratorii nostri. Tin sa subliniez ca aceasta initiativa ne-a permis sa dezvoltam o mai mare sensibilitate si intelegere a conceptului de intreprindere sociala, inteleasa ca “investitie durabila in timp”; prin urmare, am realizat o trecere de la conceptul de asistenta pasiva la un concept mai activ de sprijin in vederea reintegrarii in societate”

Gabriella Golfre Andreasi, Branch Manager al Unicredit Business Integrated Solutions

UniCredit Business Integrated Solutions a fost creata prin integrarea si consolidarea a 16 companii din grupul UniCredit si este dedicata furnizarii de servicii in sectoarele de Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor (ICT), Back Office si Middle Office, Real Estate, Security si Procurement.

Noua companie cuprinde circa 11.000 de persoane si desfasoara activitati in 11 tari: Austria, Germania, Italia, Polonia, Marea Britanie, Republica Ceha, Romania, Slovacia, Ungaria, Statele Unite ale Americii si Singapore. Serviciile sunt menite sa urmeze o abordare internationala, pentru a canaliza eficienta si economiile de scala, pastrand intacta o viziune clara de ansamblu asupra necesitatilor specifice locale, pentru a asigura satisfacerea clientului. Serviciile centrate pe clienti asigura profesionalism si competenta si constituie o valoare adaugata si in ceea ce priveste dezvoltarea personala.

Promovat de Fundatia UniCredit, “Your Choice, Your Project” s-a derulat pana in prezent in noua din tarile in care grupul UniCredit este prezent. Acest program a primit recent o Mentiune Speciala in cadrul “European CSR Award Scheme”, o initiativa promovata si finantata de Comisia Europeana.

Fundatia UniCredit a fost infiintata in 2003, ca un centru de competenta pentru promovarea filantropiei si implicarii civice in comunitatile locale. Proiectele implementate le ofera angajatilor posibilitatea de a participa la o cultura a incluziunii sociale in cadrul bancii. In cei zece ani de activitate, Fundatia a implementat peste 330 de proiecte si initiative, cu un total de 85 milioane euro investite la nivel local.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button