BusinessCompanii

Gamblerii de la INTRALOT au crescut cu 32,1% în primul trimestru al anului

OnlineGamblingPrintre cele mai recente proiecte ale grupului grecesc INTRALOT, unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa mondială de gambling, care operează şi în România, se numără prelungirea contractului cu Loteria din Carolina de Sud pentru o perioadă de trei ani, înnoirea licenţei de pariuri în Cipru şi intrarea pe piaţa jocurilor virtuale şi i-bingo din Italia.

Veniturile grupului au crescut cu 2,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, înregistrând un total de 355,8 milioane de euro. Profitul EBITDA a crescut cu 32,1% ajungând la 55,1 milioane de euro, în timp ce profitul brut a atins 21,2 milioane de euro, în creştere cu 39,7% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2012. Profitul net a avansat cu 17,4% până la 4,8 milioane de euro iar bugetul de cheltuieli şi venituri provenit din operaţiuni a crescut cu 23,9%, atingând 18,9 milioane de euro.

Veniturile companiei-mamă au scăzut cu 30,4%, ajungând la 28,4 milioane de euro, iar profitul EBITDA a crescut cu 46,3% ajungând la 12,4 milioane de euro. Profitul net a atins 9,1 milioane de euro, în creştere cu 101,8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

 Aceste rezultate reflectă strategia noastră orientată spre îmbunătăţirea profitabilităţii proiectelor existente, precum şi contribuţia proiectelor noi şi aici mă refer la sistemul de monitorizare a video-loteriei din Victoria, Australia şi la pariurile sportive din Azerbaidjan”

Constantinos Antonopoulos, CEO al INTRALOT Group

De asemenea, INTRALOT a început recent operaţiunile de monitorizare a sistemului de video-loterie în statul Ohio. În plus, INTRALOT a devenit singura companie internaţională ale cărei terminale sunt certificate şi aprobate de către Loteria Sportivă din China. Astfel, terminalele INTRALOT vor fi vândute în toate cele 31 de provincii ale ţării.

Recent, INTRALOT a devenit primul furnizor de tehnologie pentru Loteria americană, integrând, în timp real, jocuri video interactive de la un sistem central la o platformă proprie de servicii. Acest sistem a fost lansat luna trecută la Washington şi va fi operaţional în luna iulie în Idaho.

Principalul obiectiv este să îmbunătăţim continuu profitabilitatea operaţiunilor noastre şi să selectăm cu grijă oportunităţile care vor apărea. Astfel de oportunităţi includ operaţiuni în Brazilia, Vietnam şi Grecia, unde participăm la licitaţia pentru obţinerea licenţei de operare pe o perioadă de 20 de ani a pariurilor pentru cursele de cai”

Constantinos Antonopoulos, CEO al INTRALOT Group

Compania grecească INTRALOT este lider mondial în domeniul furnizării de sisteme integrate de gaming şi conţinut inovator pentru jocuri, al pariurilor sportive şi al serviciilor de gaming interactive pentru companiiile naţionale de loterie. Prezentă în 56 de jurisdicţii, inclusiv România, compania INTRALOT are peste 5.500 de angajaţi şi a raportat în 2012 venituri de 1,4 miliarde de euro.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button