Parenting

GALERIE FOTO: Olimpicii români premiți de eMAG

img_0045Marți seară, în prezența profesorilor care i-au pregătit și a loturilor extinse de olimpici, a presei și a unor foști olimpici internaționali, Fundația eMAG i-a premiat pe elevii care au adus în acest an României 4 medalii de aur, 7 de argint și 4 de bronz la Olimpadele Internaționale la matematică, fizică și informatică. 

La eveniment au luat cuvântul și Nicușor Dan, fost olimpic internațional, și Alex Găvan, cel mai tânăr alpinist român care a atins o altitudine de peste 8.000 de metri. Gala de premiere  a avut loc in aula BCU iar premiile acordate copiilor și profesorilor care i-au pregătit au totalizat 165.000 mii lei.

„Pe lângă răsplătirea acestor copii extraordinari pentru rezultatele lor, care așează România în topul excelenței mondiale, ceea ce ne-am dorit foarte mult a fost să le dedicăm o Gală  în cadrul căreia ei să fie vedetele iar noi să le oferim recunoașterea pe care o merită”, spune Tudor Vlad, președintele Fundației eMAG

Fundația eMAG, care sprijină performanța în educație, a luat naștere cu un an în urmă, atunci când a premiat pentru prima oară rezultatele olimpicilor intrernaționali la matematică fizică și informatică. De atunci s-a implicat în 16 acțiuni de sprijinire a celor mai importante concursuri de matematică și informatică .

„Dacă în 2012 am putut să ne implicăm doar la nivelul premierii celor care obținuseră deja performanțe, în 2013 am  vrut să mergem un pas mai departe și să sprijinim pregatirea  acestor copii talentați – de la taberele de pregătire, la deplasările lor la Olimpiade și alte concursuri internaționale”, spune Tudor Vlad. “Noi credem ca acești copii au nevoie de recunoaștere mai mult decât o dată pe an și de aceea vom continua să investim în pregătirea lor iar în anul ce urmează ne vom implica și mai mult a susține și mai mulți copii să atingă rezultatele excelente pe care am demonstrat că le putem avea.”

În 2013, rezultatele României la olimpiadele de științe exacte au fost unele deosebite. Lotul național de fizică al României s-a întors de la Olimpiada Internațională din Copenhaga cu două medalii de aur și trei de argint, echipa noastră clasându-se pe locul 1 în Europa, și pe locul 5 la nivel mondial.

Lotul național de matematică a concurat anul acesta în Columbia, între 18 si 28 iulie, de unde copii s-au întors cu 6 medalii, dintre care trei de argint și trei de bronz, în vreme ce la Olimpiada Internațională de Informatică din Brisbane, Australia, România a obținut două medalii de aur, o medalie de argint și o medalie de bronz, toți cei patru participanți revenind acasă cu medalii.  În clasamentul pe națiuni, România a obținut locul 5 la informatică,  după  China, Rusia, Coreea de Sud și SUA,  ocupând însă primul loc în clasamentul european.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button