GadgetTrends

Gadget Trends: AMD lansează gama AMD Opteron-X

SM15K_BackAMD lansează noua familie de procesoare pentru servere cu consum scăzut de energie: Seria AMD Opteron™ X optimizată pentru arhitecturi server scale-out. Primele procesoare din seria AMD Opteron X, cunoscute anterior drept “Kyoto”, au cea mai mare densitate si sunt cele mai eficiente procesoare cu nuclee reduse construite vreodată.

Rezultatele arată că X1150 și X2150 sunt superioare procesorului Intel Atom în cadrul testelor de performanță, inclusiv in cazul performanțelor single thread si throughput, prezintă eficiență sporită, au de două ori mai multe nuclee și cache L2 cu arhitectură pipeline mai avansată, oferă integrare si suport extins pentru până la 32 GB de DRAM – de 4x mai mult decât procesorul Intel Atom.

AMD Opteron Seria X este disponibil in două variante. X2150, ce consumă în jur de 11wați, este primul APU SoC pentru servere, care integrează sisteme CPU și GPU pe un bus de mare viteză, într-un singur cip. Acest lucru permite utilizatorilor să se foloseasca de tehnologia grafică AMD Radeon™ HD 8000 pentru activități orientate spre domeniul multimedia. AMD Opteron X1150, consumă in jur de 9 wați, fiind versiunea fără GPU, optimizată pentru activități de uz general.

AMD Opteron X2150 APU și X1150 CPU sunt disponibile începând de astăzi la preturile de 99$, respectiv 64$, in cantități de 1K unitați.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button