Bucatariile lumii

foodpanda: topul celor mai îndrăgite ciorbe din România

Acrite cu borș sau zeamă de varză, cu carne de pui, de văcuță sau afumătură, servite cu ceapă sau ardei iute, ciorbele sunt printre cele mai iubite feluri de mâncare din țara noastră. foodpanda, mai mare platformă online de food ordering din România, a realizat un top al ciorbelor prezente zi de zi pe mesele românilor, mâncate cu drag de multe generații încoace.

  1. Ciorba de văcuță

Fie că este acrită cu borș proaspăt, cu oțet sau doar cu roșii, ciorba de văcuță este felul de mâncare preferat al multor români, cărora le aduce aminte de prânzurile îmbelșugate, alături de cei dragi.

2. Ciorba de găină cu tăiței de casă

Cu gust și aromă inconfundabile, densă și delicioasă, ciorba de găină cu tăiței de casă este perfectă pentru anotimpul rece.

3. Ciorba de perișoare

Perișoarele pot fi făcute din carne de pui, vită sau pește, cu legume călite în ulei fierbinte, în prealabil, sau fierte direct, iar la final ciorba poate fi dreasă cu smântână sau servită fără. Oricum ar fi, ciorba de perișoare e, întotdeauna, un deliciu!

4. Ciorba de burtă

Nu credem că există român care să poată spune, sincer, că nu a mâncat, măcar o dată, ciorbă de burtă. Cu foarte multă carne, legume și smântână, ciorba de burtă este extrem de sățioasă și extraordinar de gustoasă!

5. Borșul de pește

Această rețetă dobrogeană tradițională este îndrăgită deopotrivă de cei care au crescut în această zonă a țării și cărora le aduce aminte de copilărie, precum și de toți cei cărora le place gustul unic al ciorbei pescărești.

6. Ciorba de fasole (cu sau fără afumătură)

Ideală atât în perioada postului sau pentru vegetarieni, dacă din ingrediente lipsește carnea, sau în restul anului, când în compoziție intră și niște afumătură, ciorba de fasole nu putea să lipsească din lista noastră. Poate fi acrită cu zeamă de varză sau mâncată în pâine,și va fi mereu la fel de bună.

7. Borșul

O altă ciorbă specifică Moldovei, borșul se poate face numai din legume sau cu carne – de pui, de vită sau chiar de porc. Important este să fie acrită cu borș, care-i va da gustul de mâncare ca la mama acasă.

8. Ciorba de miel

Mâncată în special de Paște, în Oltenia, ciorba de miel se face cu burtă de miel tocată fideluțe, rădăcinoase și leuștean proaspăt, dreasă cu smântână sau iaurt de oaie.

9. Ciorba de potroace

Servită, inițial, la nunțile oltenești, ciorba de potroace este acum cunoscută și îndrăgită în întreaga țară. Făcută cu carne ușoară, de pasăre și multă zeamă de varză, ciorba de potroace se mănâncă foarte fierbinte, cu pătrunjel și mărar verzi deasupra.

10. Ciorba rădăuțeană

Așa cum îi spune și numele, această ciorbă este specifică zonei Moldovei, fiind adoptată, de-a lungul timpului, de gospodine din întreaga țară. Ingredientele de bază pentru ciorba rădăuțeană sunt carnea de pasăre, legumele, smântâna, făina, câteva ouă, mirodenii, usturoi și un strop de oțet.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button