BusinessCompanii

Facebook a cumpărat serviciul de mesagerie WhatsApp pentru 19 mld. de dolari

facebook-whatsappÎn urmă cu câteva ore, gigantul din social media Facebook, cea mai populară reţea de socializare din lume, a anunţat achiziţia serviciului de mesagerie WhatsApp pentru suma totală de 19 miliarde de dolari.

Potrivit informaţiilor disponibile, Facebook va oferi oficialilor WhatsApp 12 miliarde de dolari în acţiuni Facebook, 4 miliarde de dolari cash şi încă 3 miliarde de dolari pentru păstrarea angajaţilor serviciului de mesagerie.

Totodată, acordul dintre cele două companii are o anexă prin care se stipulează faptul că Facebook ar trebui să plătească 1 miliard de dolari cash şi încă un miliard de dolari în acţiuni dacă deal-ul nu trece de aprobările autorităţilor.

Potrivit unui anunţ din partea Facebook, WhatsApp va continua să opereze independent şi să şi păstrze brandul. În acelaşi timp, co-fondatorul companiei şi CEO-ul său, Jan Koum se va alătura board-ului Facebook.

WhatsApp are peste 450 milioane de utilizatori lunari activi, 70% dintre aceştia trimitând zilnic mesage prin intermediul serviciului. Şi se pare că volumul de mesage trimise prin acest serviciu se apropie de totalul industriei globale telecom, un milion de utilizatori alăturându-se zilnic WhatsApp.

“WhatsApp este pe punctul de a conecta 1 miliard de persoane. Serviciile care ating acest prag au o valoare incredibilă”, a declarat Mark Zuckerberg, fondatorul şi CEO-ul Facebook.

Odată cu această achiziţie, se pare să o posibililă intrare în portofoliul Facebook a serviciului Snapchat (utilizatorii pot trimite mesage sub formă de fotografii sau clipuri video) ar fi puţin probabilă. Zuckerberg şi-a dorit foarte mult achiziţia Snapchat, însă compania a refuzat oferta de 3 miliarde de dolari pe care Facebook i-a făcut-o anul trecut.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button