BusinessStartup

Entrepreneurship in the making: Impact Hub demarează înscrierile pentru ediţia a doua a 60 Days Challenge

60-Days-Challenge (1)Impact Hub Bucharest și Business Models Inc. organizează între 25 martie și 23 mai, la București, a doua ediție a acceleratorului dedicat afacerilor cu impact, “60 Days Challenge”.

Acceleratorul se adresează celor care au o idee sau o afacere la început și îi ghidează pe parcursul celor 60 de zile pentru a dezvolta un model viabil ce va fi și testat în piață cu potențialii clienți.

Acest accelerator este completarea firească a tuturor activităților pe care noi le desfășurăm pentru susținerea mediului antreprenorial românesc și cu precădere a acelor inițiative care urmăresc un impact pozitiv în societate. Ediția din 2013 ne-a confirmat că un astfel de accelerator este necesar atât din punct de vedere al feedback-ului primit de la participanți cat și prin urmărirea îndeaproape a foștilor participanți și a afacerilor pe care ei le-au lansat. a declarat Oana Păun, Co-fondator și Managing Director al Impact Hub Bucharest

Ce presupune acceleratorul 60 Days Challenge?

Pe durata celor 60 de zile, antreprenorii participanți în program beneficiază de 4 zile alături de reprezentanții Business Models Inc. CEE, 10 workshopuri practice pe teme precum: consiliere juridică, contabilitate, finanțări și investiții, relații cu clienții, marketing și dezvoltare de produs, vânzări, tehnologie pentru start-up-uri, social media, resurse umane și abilități de prezentare. Tot în cadrul acceleratorului vor avea loc întâlniri periodice cu oameni de afaceri și antreprenori experimentați ce vor oferi feedback și își vor împărtăși cunoștințele acumulate. În procesul de validare a modelului de afacere, antreprenorii vor primi teme clare iar la sfărșit își vor prezenta ideea în fața unor potențiali investitori și oameni de afaceri.

“Lucrul cu start-upuri este întotdeauna un prilej de a vedea cum idei geniale se pot transforma în afaceri cu impact major în societate. Am dezvoltat un proces personalizat pentru antreprenori care este menit să fundamenteze modelul afacerii, însa să îl și testeze în realitate pentru a putea valida componentele care îl alcătuiesc. Parteneriatul cu Impact Hub Bucharest pe acest proiect este unul firesc pentru că permite participanților să aibă o înțelegere completă asupra construcției corecte pentru o afacere sustenabilă și scalabilă pe termen lung”, a declarat Vlad Craioveanu, Partener Business Models Inc.

În plus față de dimensiunea de învățare reprezentată de cele 14 workshop-uri, acceleratorul le oferă antreprenorilor acces la comunitatea Impact Hub, mentorat din partea unor reprezentanți ai mediului de afaceri local, spațiu de lucru și acces la intrumente fizice și online ce îi susțin în procesul de planificare și monitorizare a implementării afacerii

Ce spun participanții la ediția din 2013

60 Days Challenge a fost o experiență provocatoare, utilă și mai presus de toate m-a ajutat să fiu sincer cu mine și ceea ce chiar vreau să fac cu proiectele mele. Am avut ocazia de a schimba idei cu alți antreprenori care au propria afacere de succes și cu cei aflați la început ca și mine. Am întâlnit profesioniști de la care am învățat cum să dezvolt un model de afacere sustenabil și mi-am îmbunătățit perspectiva mea despre afaceri. spune Paul Călin, Fondator Wild Thing, unul dintre participanții la ediția din 2013.

Detalii despre “60 Days Challenge”, agenda, costurile de participare și formularul de înscriere sunt disponibile pe pagina de internet: http://www.impacthub.ro/60-days-challenge/.

Pe 5 martie, de la ora 19, Impact Hub Bucharest organizează de asemenea un eveniment de prezentare la care participanți din anii precedenți și profesioniști implicați în program vor discuta despre ce avantaje aduce un astfel de program pe accelerare. Înscrierea la evenimentul de prezentare este gratuită și se face aici: http://www.impacthub.ro/event/60-days-challenge-info-session/.

Impact Hub Bucharest este o organizaţie dedicată sprijinirii inovatorilor care încearcă să rezolve provocările economice, sociale și ecologice ale zilelor noastre prin proiecte și modele de afaceri cu impact social pozitiv. Parte dintr-o rețea globală, Impact Hub Bucharest oferă un spațiu de lucru și colaborare în centrul Bucureștiului, o comunitate activă de peste 200 de membri, evenimente de învățare, networking și dezvoltare, programe de accelerare și dezvoltare a afacerilor cu impact social.

Business Models Inc. CEE este un butic de inovare parte din rețeaua internațională alături de Țările Nordice, Statele Unite, Marea Britanie, Australia, Noua Zeelandă și China. Prin consultanță și training, tehnici de gândire bazată pe design, co-creere și facilitarea conversațiilor strategice, Business Models Inc se concentrează pe rezultate concrete pentru a accelera o creștere sustenabilă și succesul viitor al organizațiilor. Metodologia este bazată pe bestseller-ul Business Model Generation scris de Alex Osterwalder și Yves Pigneur, și produs de Patrick van der Pijl.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button