BusinessCompaniiInvestitii

Domeniile Ostrov mizează pe dublarea sectorului HoReCa și pe o nouă gamă de vinuri premium

Oana BeluProducătorul de vin Domeniile Ostrov își propune pentru 2013 o creștere a cifrei de afaceri cu peste 20%, bazându-se pe dublarea sectorului HoReCa și pe o nouă gamă de vinuri premium baricate care cuprinde cinci sortimente, toate grupate sub denumirea Domeniile Ostrov Reserve. Anul trecut Domeniile Ostrov a avut o creștere a cifrei de afaceri cu 20 procente față de 2011, depăşind 16.000.000 lei, cu cantitate estimată de aproximativ 5.000.000 litri. Această creștere a fost susținută în principal de sectorul de retail care reprezintă 80% din totalul vânzărilor, în timp ce HoReCa reprezintă restul de 20%.

de Marian Crăciun

Cele mai vândute game de vinuri în 2012, în retail au fost Domeniile Ostrov, Premiat și Vinaria Ostrov, iar în HoReCa: Domeniile Ostrov Reserve cu soiurile Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Chardonnay, Cabernet Sauvignon și Merlot și gama de vinuri Cetatea Durostorum cu Chardonnay și Sauvignon Blanc.

În acest an ne vom concentra mai mult ca în alți ani pe sectorul HoReCa, având o nouă gamă de vinuri premium, pe care piața românească a început să le aprecieze din ce în ce mai mult. În ultimii ani se resimte o schimbare majoră a comportamenului de consum  și asta se datorează în principal creșterii calității vinului produs aici. Prin investițiile masive realizate în ultimii ani de producătorii autohtoni, s-a oferit consumatorilor posibilitatea de a-și reeduca gustul și abordarea față de vin. Un bun indicator este faptul că vinurile dulci și demidulci scad în consum, iar vinurile demiseci și seci cresc în pondere de la an la an. Aceeași tendință de creștere se poate observa în zona soiurilor, în detrimentul vinului de masă”,

Oana Belu, acționar Domeniile Ostrov.

Anul trecut Domeniile Ostrov au investit 700.000 de euro în replantări cu soiuri nobile, pe o suprafață de peste 1300 hectare. O parte importantă din aceste fonduri au fost direcționate și spre achiziționare de capacități de producție cu tehnologii de ultimă generație. Oana Belu este de parere ca aceasta creştere în calitate de la an la an se datoreaza suprafeţelor replantate cu viță nobilă care au trecut deja de primii 4 ani de viaţă.

Investițiile pe care le-am realizat atât noi, dar și alți producători români din industrie au făcut ca nivelul calității vinului produs la noi în țară să crească de la an la an, ajutat fiind și de condițiile de mediu foarte bune pe care țara noastră le are deține. Am ajuns chiar să depășim în calitatea vinuri țări consacrate în producție. Prin toate aceste eforturi  pe care le-am realizat ca industrie în ultimii 10 ani, România va fi repusă în scurt timp pe harta mondială a producției de vin, recăpătâdu-și destul de repede poziția pierdută”

Oana Belu, acționar Domeniile Ostrov.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button