BusinessParenting

Dezbatere Saxo Bank: ne apropiem de sfârșitul Euro?

euroDatele publicate recent arată că zona “Euro” a ieșit din recesiune, dar sentimentul de ușurare s-ar putea să nu dureze. Tensiunile din regiune sunt prezente, mai ales cele provocate de viitorul uniunii fiscale și bancare. Alegerile din Germania, luna aceasta, vor avea un impact considerabil asupra evenimentelor ulterioare din Europa. Economiile sunt încă într-o stare precară, iar câteva state cheie, inclusiv Franța, se confruntă cu probleme fiscale și politice.

Vineri, 13 septembrie, Saxo Capital Markets va găzdui o dezbatere la sediul european al Bloomberg, în Londra, cu titlul “Sfâșitul Euro pe care îl știți”. La dezbatere vor participa Vaclav Klaus, fostul președinte ceh, și Nigel Farage, liderul Partidului Independenței din Marea Britanie, alături de analiști financiari de top, oameni de afaceri din întreaga Europă, pentru a discuta despre viitorul zonei Euro și al monedei unice.

Potrivit organizatorilor acestei serii de dezbateri, Lars Seier Christensen, co-președinte și fondator al Saxo Bank va deschide evenimentul, urmat de Václav Klaus, care își va concentra discursul pe integrarea europeană și lipsa de sustenabilitate a proiectului european. Nuvela de succes a fostului președinte, Europa – Iluziile deșarte, a fost publicată recent în engleză și este un volum în care liderul european analizează problemele cu care se confruntă continentul.

Discuțiile din cadrul evenimentului se vor concentra pe impactul guvernării și politicii monetare asupra economiei și piețelor financiare. Printre vorbitori se numără Steen Jakobsen, economist șef Saxo Bank, Geoffrey Yu, Senior FX Strategist la UBS Investment și Peter Kinsella, FX Strategist la Commerzbank Bank. Nigel Farage, membru al Parlamentului britanic și lider al Partidului Independenței, va închide lucrările și va lansa o temă de discuție legată de părăsirea UE de către Marea Britanie.

“Europa lui Merkel nu ne alienează sau pedepsește. E o Europă dreaptă. Merkel își dorește ca statele UE să aplice regulile și să facă din Uniune un mediu competitiv. E un lider care rezolvă problemele și nu e nimic greșit să rezolvi problemele concrete. Totuși, politica înseamnă să vii cu idei noi. Înseamnă să stabilești o agendă, nu să te conformezi unui sentiment populist. Merkel mai are de lucru la capitolul ăsta. Germanii nu-și doresc schimbarea, cel puțin așa arată sondajele. Merkel va câștiga probabil alegerile din 22 septembrie. Va deveni liderul de facto al Europei, iar viitorul Uniunii și distrugerea monedei unice vor depinde de acest fost cercetător chimist. Ce putem spune e că cercetarea s-a încheiat. Verdictul e public: trebuie să reevaluăm Uniunea Europeană”, este de părere Lars Seier Christensen, co-președinte și fondator al Saxo Bank.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button