BusinessCompanii

D-link, lider mondial în Wireless AC cu o cotă de piaţă de 12,7%

d-linkCompania taiwaneză D-Link, care concepe, produce şi comercializează soluţii reţelistice pentru reţele wireless, switch, supraveghere şi memorare IP, a fost lider pe piaţa echipamentelor Wi-Fi destinate consumatorilor la nivel global în al treilea trimestru al anului 2013, potrivit studiului „Wi-Fi Equipment” publicat recent de ABI Research.

Studiul a evidenţiat faptul că D-Link a obţinut o cotă de piaţă de 12,7% în al treilea trimestru al anului trecut, situându-se pe primul loc la nivel mondial, conform datelor şi previziunilor trimestriale privind livrările efectuate.

Studiul realizat de ABI Research pe mai mulţi furnizori a acoperit întreaga piaţă mondială de echipamente Wireless LAN (WLAN) destinate atât consumatorilor, cât şi companiilor. Piaţa mondială de echipamente Wi-Fi destinate consumatorilor, care include furnizarea de puncte de acces, routere şi gateway-uri, a ajuns la peste 139,1 milioane de unități vândute în 2013.

Dispozitivele Wireless N încă înregistrau anul trecut cea mai mare cotă de piaţă în ceea ce priveşte furnizarea de dispozitive Wi-Fi destinate consumatorilor. Analiştii experţi ai ABI Research prevăd însă un posibil declin al acesteia, şi se aşteaptă ca dispozitivele Wireless AC să reprezinte aproape jumătate (45%) din totalul de produse furnizate până la finalul anului 2014, în acord cu strategia de creştere adoptată pentru ele.

„Studiul realizat de ABI reprezintă o confirmare importantă a eforturilor depuse de

D-Link în vederea comunicării şi livrării beneficiilor oferite de Wireless AC”, a declarat

Kevin Wen, Preşedinte al D-Link Europe Ltd.

„Wireless AC este o tehnologie net superioară faţă de Wireless N în ceea ce priveşte acoperirea cerinţelor curente de conectivitate wireless ale consumatorilor, care doresc să vizioneze stream media, să se joace online sau să navigheze pe web şi multe altele, mai rapid şi fără probleme. D-Link a prezentat anul trecut cea mai avansată şi completă gamă de Routere Wireless AC Cloud la nivel mondial. Prin faptul că deţinem prima poziţie în ceea ce priveşte cota de piaţă în trimestrul al treilea din 2013, ne consolidăm angajamentul de a oferi soluţii care se potrivesc oricărui scenariu şi preţ,” a adăugat acesta.

Înfiinţată în 1986 în Taipei, Taiwan, D-Link concepe, produce şi comercializează soluţii reţelistice pentru reţele wireless, switch, supraveghere şi memorare IP.

În 2012, D-Link a generat o cifră de afaceri anuală de peste un miliard de dolari la nivel internaţional. Compania, listată la Bursele de Valori din India şi Taiwan, este reprezentată prin 190 de birouri de vânzări în peste 70 de ţări de pe 5 continente şi are peste 2.700 de angajaţi. Compania deţine un birou de vânzări în România.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button