GadgetSmartphoneTrends

Cum să plătești taxiul cu telefonul! Star Taxi și PayU au lansat plata călătoriei, direct din aplicație, cu cardul

Astăzi am mai aflat ceva nou. Trendul este să incluzi cât mai multe aplicații în gadgetul tău pe care apoi îl poți folosi ca telecomanda, lanternă, aparat de gonit țânțarii… sau, de ce nu, chiar să plătești direct o călătorie cu taxiul. Astfel, cu peste 100.000 de descărcări pe platformele iOS și Android, Star Taxi, aplicația mobilă care permite comanda rapidă a unui taxi direct de pe smartphone, fără să mai suni la dispecerat, a implementat pentru prima dată în România plata cu cardul direct din aplicație. Soluția de plată este oferită de PayU, principalul integrator de plăți online din România.

Disponibilă gratuit, aplicația Star Taxi permite unui utilizator să își comande un taxi licențiat, să vadă poziția lui pe hartă în timp real, să aleagă un anumit șofer pe baza comentariilor și a calificativelor acestuia, acordate de clienții anteriori și să comunice prin chat cu acesta dacă este necesar.

Pentru a beneficia de noua funcționalitate, utilizatorii Star Taxi trebuie să facă un simplu update la aplicația instalată pe telefon. Plata cu cardul a călătoriei se efectuează direct din aplicație, în câțiva pași simpli și în deplină siguranță, astfel:

– Utilizatorul introduce datele de card în aplicație. Va avea nevoie să tasteze adresa de email, o parolă și un cod de securitate personal. (Datele sunt în siguranță, procesarea cardului se face prin PayU și nici Star Taxi, nici PayU nu stochează aceste date)

– Selectează “Card” ca metodă de plată atunci când comandă taxiul

– Când ajunge la destinație, utilizatorului i se afișează în aplicație cât costă cursa, are posibilitatea de a rotunji suma pentru a lăsa ceva în plus șoferului pentru serviciile bine prestate (daca dorește) și dă “Slide to pay”

– După ce plata a fost efectuată, utilizatorul va primi o chitanță pe email.

Pentru plăți viitoare, utilizatorul nu mai trebuie să își înregistreze cardul, ci doar să autorizeze acele plăți prin introducerea codului de securitate ales.

Star Taxi este un punct de referință atât pentru aplicațiile mobile, cât și pentru serviciile de taxi. Implementarea plății direct din aplicație împreună cu PayU este o dezvoltare firească: vrem să le oferim utilizatorilor opțiuni complete, servicii integrate, corelate cu toate celelalte beneficii ale unei aplicații pentru telefoane inteligente”

Florin Stoian, CEO Star Taxi.

Ca integrator de soluții moderne de plată, PayU are ca obiectiv îmbogățirea experienței clienților de la o zi la alta. Parteneriatul cu StarTaxi ne ajută să venim în întâmpinarea cumpărătorilor cu noi instrumente de plată care să faciliteze interacțiunea cu furnizorul serviciilor”

Andreia Stavarache, Sales & Marketing Manager PayU.

Aplicația Star Taxi poate fi descărcată atât pe Android (www.startaxi.ro/and) cât și pe iOS (www.startaxi.ro/ios) și este disponibilă în București, Brașov, Timișoara, Cluj, Constanța și Iași.

Aproximativ 1.500 de șoferi sunt disponibili, prin intermediul aplicației, în cele 6 orașe în care Star Taxi este prezentă: București, Brașov, Timișoara, Cluj, Constanța, Iași. Mii de comenzi sunt realizate zilnic, în cele 6 luni de la lansare fiind plasate 750.000 de comenzi prin intermediul aplicației. Aplicația Star Taxi este dezvoltată de compania FDSV Online SRL.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button