BusinessInvestitii

Ce aduce nou YouTube în România odată cu lansarea “localizată”

Reprezentanții YouTube au anunțat, astăzi, lansarea YouTube România, versiunea localizată a cunoscutei platforme video. Am aflat de la fața locului că varianta autohtonă va afișa, printre altele, cele mai vizionate și mai populare videoclipuri locale și va constitui o platformă pentru creatorii românii de conținut, difuzori, agenții de publicitate și branduri.

Totodată, YouTube România permite creatorilor locali de conținut video să fie mai ușor de descoperit, atât în România cât și în întreaga lume. De asemenea, companiile locale vor avea de acum posibilitatea de a folosi YouTube ca un mediu de promovare pentru a ajunge la publicul lor. În plus, programul de parteneriat YouTube în România va oferi o cale pentru toți producătorii de conținut, mari și mici, de a face bani din clipuri video încărcate.

Numeroși membri ai comunității globale YouTube deja vizionează conţinut românesc. Lansarea versiunii locale a YouTube va deschide noi oportunități pentru creatorii talentați din țară, aceștia vor putea fi descoperiți mai ușor, atât în România cât și de oriunde în lume. Astfel, utilizatorii vor avea acces mai ușor la conținut de calitate <fabricat în România>”

Dan Bulucea, Country Manager Google România.

Mai mult, muzicienii și compozitorii români – reprezentați de Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România – Asociația pentru Drepturi de Autor (UCMR-ADA) – și YouTube au anunțat încheierea unui acord de licențiere care va permite artiștilor să obțină venituri din vizualizarea clipurilor lor pe YouTube.

Acordul cu YouTube este o veste foarte bună, întrucât generează noi oportunități pentru membrii noștri. De acum încolo, ei vor putea fi remunerați pentru difuzarea repertoriului lor pe YouTube, ceea ce reprezintă un pas important pentru comunitatea noastră și, în sens mai larg, pentru Internet.”

Ana Achim, director general UCMR-ADA.

De asemenea, Roton, Cat Music, Hahaha Production, MediaPro Music și TVR au decis să publice pe YouTube conținut propriu, devenind primii parteneri YouTube în România. În acest fel, pun bazele unei prezențe solide pe YouTube, ceea ce le va permite să-și distribuie ușor conținutul și să-și extindă publicul.

Lansarea YouTube România dă posibilitatea companiilor și agențiilor locale de publicitate să se adreseze publicului țintă prin intermediul unor modele inovatoare de reclame video, inclusiv True View – un format non-intruziv care permite utilizatorului să închidă anunțurile publicitare pe care nu dorește să le vizioneze.

Cu ajutorul YouTube, orice persoană care are o conexiune la internet și o cameră video poate distribui conținut video original accesibil în întreaga lume. Platforma reprezintă o arhivă globală de imagini și sunete – cea mai cuprinzătoare colecție de acest fel. YouTube a depășit recent pragul de un miliard de utilizatori pe lună, iar în fiecare minut sunt încărcate pe YouTube 72 de ore de înregistrări video.

YouTube LLC are sediul în San Bruno, California şi este o subsidiară a Google Inc. YouTube este cea mai populară comunitate video online, care permite milioanelor de oameni să descopere, să vizioneze şi să distribuie videoclipuri originale. YouTube asigură utilizatorilor un forum pentru a se conecta şi pentru a-i inspira pe alţii din toată lumea, acţionând ca platformă de distribuiție pentru creatori de conţinut original şi agenţi de publicitate mari şi mici.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button