Life&StyleLuxury

Cum arată Gyrofocus, „cel mai frumos obiect din lume”

Gyrofocus a primit disticția de „cel mai frumos obiect din lume”, la concursul „Pulchra” din Italia, competiție organizată sub patronajul arhitectului de renume internațional Sandro Silvi. Peste 74.000 de persoane au ales acest model de șemineu din peste 100 de obiecte selecționate.

Gyrofocus a fost creat în anul 1968 de către Dominique Imbert în modestul său atelier de sculptură în metal din sudul Franței, fiind un model revoluționar – primul șemineu din lume suspendat și pivotant 360º. Așa a luat ființă Focus, marca înregistrată a companiei „Atelier Dominique Imbert SAS”, care în prezent comercializează mai mult de 3.500 de șeminee metalice anual.

Atelier Dominique Imbert, selecționată printre cele mai bune 100 de companii franceze în anul 2003, păstrează tradiția micuțului atelier deschis acum peste 45 de ani în satul Viols le Fort din sudul Franței, toate din cele peste 100 de modele de șeminee fiind produse exclusiv în Franța.

Gyrofocus a rămas modelul de referință al companiei Focus Creation, fiind un produs de succes inclusiv în România, unde este comercializat de Șeminee Ștefănescu, partener distribuitor al prestigioasei organizații franceze.

Modelul Gyrofocus, expus în prestigioase expoziții ale muzeelor de artă contemporană (Muzeul de Artă Contemporană din Bordeaux – 1996, Centrul Național de Artă Contemporană din Grenoble – 1997, Muzeul Guggenheim – New York – 1998), a fost montat în țara noastră de către specialiștii Șeminee Ștefănescu în proprietățile a peste 25 clienți, ultimul astfel de proiect fiind realizat în luna februarie a.c. pentru „Focus Bar” din cadrul Ioana Hotels, primul Boutique Hotel de 5 stele din Sinaia.

Caracteristicile Gyrofocus:

Diametru focar 1.25 m, greutate 97 kg

Realizat din oțel cu grosime de 4 mm

Placă de fixare standard: 19 kg

Traseu de cos 16 kg/m, livrat la lungimea dorita

Randament: 57,8%

Vopsea termorezistentă mată, neagră

Un sistem de rulmenți permite șemineului rotirea în așa fel încât să poată fi foarte ușor orientabil

Optional: disc de mascare a îmbinarii cu tavanul, placă de fixare inclinată, vopsea gri antracit

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button