Parenting

Cinema la mine acasă!

Sharp LC-60LE857EPoate ca sunt unul dintre putinii norocosi ce au avut privilegiul, in ultimul timp, de a testa un TV Sharp din noua gama. Si nu orice model. Ci un colos: Smart 3D LED de 152 cm, Full HD (LC60LE857E). Pe scurt, timp de 10 zile am avut un adevarat cinema la mine acasa!

Sa incepem cu inceputul. Cel mai greu a fost urcatul pe scari, pentru ca apoi a venit partea frumoasa. L-am despachetat si am ramas impresionat. Stilat, cu un design de nota 10 si cu o rama de aluminiu foarte subtire. I–am gasit  destul de usor in livingul meu si am apasat pe “ON”.

Prima senzatie a fost “wow”! Vreau si eu. De ce? Culori vii si naturale, o luminozitate mare, un contrast pe masura si o textura a imaginii fina. Pur si simplu faci parte din peisaj! Un peisaj prins prin tunnerul digital, o  imagine HD excelenta. In acelasi timp, sunetul este impresionant datorita celor 2 difuzoare si a subwoofer-ului incorporat. Clar, aveam un cinematograf in adevaratul sens al cuvantului. Spun asta pentru ca si pe partea de 3D Sharp-ul sta foarte bine. Am vazut doar cateva filme Blu-ray 3D si m-am simtit ca intr-o sala de cinema. Adancimea imaginii foarte buna, pentru ca display-ul de ultima generatie de la Sharp cu tehnologia Quattron ofera o definitie cu 33% mai buna decat panourile standard Full-HD. Revin la sunet si va mai spun ca acesta poate fi reglat ca intr-o sala de cinema, iar diferenta nu se observa. Confortul este garantat iar calitatea este aceeasi.

Am testat si partea de navigare pe internet. Cu ajutorul USB-ului de wireless din pachet m-am conectat la router si am putut deschide browser-ul de internet. Navigarea este una foarte usoara si rapida. Incarcarea paginilor se face destul de repede. Am folosit si youtube si am vizualizat videoclipurile HD fara intreruperi sau imagini pixelate. Am obervat ca romanii fac videoclipuri de o calitate mult mai buna ca strainii si folosesc tehnologia de ultima generatie la maxim.

In plus, cei de la Sharp au venit si cu Aquos Net+ ce ofera foarte multe aplicatii utile. Am observant in cateva zile ca televizorul dispune de foarte multe optiuni care practic incorporeaza toata tehnolgia pe care o avem in casa: laptop, tableta, media player, dvd player, receiver HD. Spun asta pentru ca Smart Tv-ul Sharp este capabil sa faca multe lucruri  pe care le fac aceste dispositive. Are media player incorporat si poate rula fisiere media de pe USB sau HDD extern, posibilitate de navigare pe internet cu un browser asemanator Internet Explorer, Aquos Net+ care ofera aplicatii utile, tunner digital incorporate DVB-T/T2/C/S/S2.

De remarcat ca vine cu 4 porturi HDMI pentru a va putea conecta laptop de generatie nou ce dispune de o iesire HDMI si alte dispositive care au aceasta posibilitate, VGA pettru laptopuri sau PC-uri mai vechi, scart pentru dvd-uri mai vechi sau receiver SD, RCA pentru console gen WII. Mai mult, daca nu prea stai prea casa si ai pierdut filmul sau emisiunea preferata ,TV-ul are tehnologia necesara de a inregistra pe un HDD extern.

Nu am uitat nici de Skype ready, cu care puteti vorbi pe Skype prin achizitionare unei camere video speciale a celor de la Sharp ce se conecteaza la TV prin USB. Rata de refresh a acestui TV este de 800 Hz, ceea ce face miscarea naturala si fluenta fara a lasa umbre in fundal atat la vizionarea unui film 3D sau a emisiunii preferate.

I-am cautat si lispuri, dar nu am gasit. Poate doar greutatea, dar la un model de 152 cm, aceasta nu este importanta. Pe scurt, vorbim de un televizor SHARP cu care eu unul i-am facut invidiosi pe prietenii mei atunci cand i-am chemat sa vada cum se califica Steaua in Champions League.

sharp 1 sharp 2 sharp 3

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button