Parenting

Chiriile intră la apă

chirie- locuintaVara nu este cea mai bună perioadă pentru proprietarii care vor să închirieze apartamente deoarece odată cu plecarea studenţilor numărul de locuinţe goale creşte, iar preţurile se reduc faţă de lunile anterioare, potrivit raportului de monitorizare AnunţuriPaticulari.ro. Cu cât au scăzut chiriile?

Evoluţia preţurilor

Raportul lunar de monitorizare realizat de Anunţuriparticulari.ro pe baza tuturor anunţurilor imobiliare publicate de persoanele particulare în presa scrisă şi pe internet indică în ultima lună scăderi ale chiriilor pentru toate tipurile de apartamente, mai puţin în cazul garsonierelor.

Aşadar, în iunie 2013 proprietarii au solicitat chirii mai mici cu 7% faţă de luna precedentă pentru apartamentele cu 4 camere. În cazul chiriilor pentru locuinţele cu 2 şi 3 camere, acestea au fost ajustate în ultima lună cu 2%, respectiv 4%. Chiriile medii pentru garsoniere au rămas acelaşi ca şi în urmă cu un an.

pret locuinte

pret chirii 2

Numărul de oferte

În luna iunie a acestui an, pe piaţa chiriilor s-au înregistrat 2.642 de oferte noi, ceea ce reprezintă o creştere de 10,4% faţă de aceeaşi perioadă din 2012. Aşadar, luna trecută cele mai multe oferte noi au venit din partea proprietarilor de apartamente cu 2 camere – 1.094 de oferte. Tot în luna iunie circa 951 de bucureşteni şi-au dat spre închiriere garsonierele. În cazul locuinţelor cu 3 camere, numărul ofertelor noi a fost de 499. În timp ce pe segmentul apartamentelor cu 4 camere, numărul ofertelor a fost decât de 98 de unităţi, potrivit raportului lunar de monitorizare realizat de Anunţuriparticulari.ro.

Evoluție

Ca în fiecare an, plecarea studenţilor se resimte pe piaţa chiriilor. Mulţi proprietari trebuie să aleagă între a ţine apartamentul gol sau să mai lase din preţ şi să închirieze chiar din această perioadă, reiese din raportul de monitorizare imobiliară realizat de AnunţuriParticulari.ro.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button