Sheba Distribution, reprezentant al companiei Garmin în România, lansează noua ediţie a Atlasului Digital al României v5.30, RO.A.D.2013.30, cea mai cuprinzătoare hartă de GPS dedicată României. În noua ediție, galeria modelelor 3D s-a îmbogăţit cu reprezentarea detaliată a celei mai înalte clădiri din România, Sky Tower. Și alte centre de business importante din București sunt redate 3D: City Gate, Victoria Center și Tower Center. Biserica Unitariană Fortificată de la Dârjiu, monument UNESCO, Castelul Medieval Bastionar Bethlen-Haller de la Cetatea de Baltă pot fi vizualizate tridimensional pe hartă.
Harta de navigație rutieră Atlasul Digital al României aduce în plus faţă de ediţia precedentă 11.999.58 de kilometri de drumuri, ridicând la un total de 318.161.91 km de căi de comunicaţii acoperirea în teritoriu, cu acoperire îmbogăţită în judeţele Ialomiţa, Buzău, Vrancea, Teleorman, Tulcea, Hunedoara, Suceava şi Caraş-Severin. Numărul de informaţii de tip punct de interes se ridică în această ediţie la 341.419 puncte împărţite în 484 de categorii.
Faţă de hărţile standard de pe piaţă, Atlasul Digital al României are un grad de detaliu fără egal, în această ediţie fiind introduse, printre multe altele, autostrada A1 segmentul Simeria-Orăştie, autostrada A2, segmentul Lazu-Portul Constanţa, legătura A2 de la Cernavoda precum şi nodul rutier şi feroviar care face legătura E79 cu podul transfrontalier Calafat-Vidin. S-a explicitat de asemenea accesul la centrele comerciale Kaufland din Sighişoara, Polus Center, Metro, Praktiker, Arabesque şi Kaufland din Cluj-Napoca, Dedeman, Selgros şi Real din Galaţi, Palas şi Auchan din Iaşi şi Dedeman şi Selgros din Lazu. De asemenea, s-au adăugat multe sensuri unice noi şi 16 sensuri giratorii noi apărute între timp.
Pasionaţii de istorie vor descoperi în această ediţie în premieră elementele de detaliu ale burgus-ul roman de la Boşorod-Leurdeana, valurile dacice de baraj de la Boşorod-Vârful Secuiului, Limesului Daciei Apulensis pe traseul Manerău-Răpsig-Archiş, fortificaţiilor de la Turnu-La Prioran şi Pecica-Duleul lui Bran, fortificaţia de la Pecica-Duleul lui Bran, fortificaţiilor de la Şemlac-Pusta lui Cucu si fortificaţia de la Şemlac- Pusta lui Cucu, fortificaţiei de epoca bronzului de la Girişu de Criş-Alceu, aşezării fortificate dacice timpurii de la Poiana Mănăstirii, castellum-ului de la Şuţeşti, cladirile Vicus-ului roman Tibiscum de la Jupa, fortificaţiile elenistice de la Albeşti şi Coroana, forturile romane – unele inedite – de la Cieşti, Mândra, Mărăcineni şi Albota de-a lungul lui Limes Transalutanus, Valul Moldovei de Sus de la Hăneşti şi ale Bisericii Fortificate Unitariene de la Dârjiu – monument UNESCO – şi ale castelului medieval Bethlen-Haller de la Cetatea de Baltă.
ROAD2013.30 este singura hartă de navigaţie din lume care combină detalii topo cu o structură de drumuri rutabilă – la nivel inclusiv de drumuri de pământ şi poteci – cu adrese poştale de o precizie neegalată, oraşe cu blocuri 3D şi modele minuţios realizate la construcţii vechi, de patrimoniu, sau noi, definitorii pentru peisajul urban actual. Actualizările la hartă sunt constante şi consistente de la o ediţie la alta şi sunt documentate în Jurnalul Hărţii, în care sunt trecute contribuţiile şi autorii acestora, datele la care s-au efectuat precum şi denumirile localităţilor şi planşelor afectate.
Dispunând de un concept original, cu actualizări trimestriale, rodul muncii timp de nouă ani și jumătate fără întrerupere a pasionaţilor şi specialiştilor din echipa Proiectului România Digitală (www.romaniadigitala.ro), Atlasul Digital al României este opţiunea profesioniştilor din toate domeniile şi unealta preferată de navigaţie a amatorilor de drumeţii în aer liber.