BusinessCompanii

Câţi studenţi revin anual în primul campus privat din ţara noastră?

West Gate Studios 1 (Small)La patru ani de la inaugurare, West Gate Studios, primul campus studențesc privat, are o rată de retenție de 80%, numărul unităților de locuit crescând în perioada 2009-2013 de la 375 la 925 de garsoniere și apartamente.

Compania Genesis Development, dezvoltatorul parcurilor de afaceri West Gate şi Novo Park,  a inaugurat în anul 2009 primul bloc din cadrul campusului West Gate Studios, amplasat în zona de vest a Bucureștiului, în imediata apropiere a stației de metrou Preciziei. West Gate Studios a fost extins cu încă două blocuri în anul 2011, respectiv 2012, în prezent campusul totalizând 925 de unități de locuit.

„Rata de retenție a West Gate Studios este de 80%, acesta fiind procentul de studenți care și-au reînnoit în fiecare an contractele de cazare. În realitate, odată cu extinderea campusului, numărul studenților care și-au prelungit șederea în West Gate Studios a crescut”, a declarat Mihai Boite, Operational Manager în cadrul West Gate Studios. Print

În prezent, în campusul studențesc West Gate Studios locuiesc aproximativ 1.800 de tineri de diferite naționalități: germani, canadieni, moldoveni, turci, israelieni, sirieni etc. Cei mai mulți dintre aceștia studiază la: Universitatea București (30% dintre studenții care locuiesc în West Gate Studios), Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” (18%), Universitatea Politehnică (16%) și Academia de Studii Economice (15%).

Investiția totală în dezvoltarea celor trei blocuri din cadrul campusului West Gate Studios a fost de 58 de milioane de euro. Pe lângă cele 925 de unități de locuit, West Gate Studios mai include: teren de tenis, sală de fitness, restaurant, supermarket, cafenea și club, terasă cu grătare, sală de evenimente, parcare interioară și exterioară și spațiu pentru depozitarea bicicletelor.

„Investim constant în facilitățile pentru studenți și încercăm să le oferim în cadrul West Gate Studios multiple opțiuni de petrecere a timpului liber, având în vedere că își petrec cea mai mare parte a timpului în campus. În prezent, lucrăm la amenajarea unei săli de lectură”, a adaugat Boite.

Taxa de cazare în campusul West Gate Studios începe de la 80 de euro/loc/lună în cazul garsonierelor și de la 160 euro/cameră/lună pentru apartamente.

Genesis Development este o companie de dezvoltare imobiliară cu o experiență de peste 15 ani pe piața locală. În afară de West Gate Studios, compania a dezvoltat şi parcurile de afaceri West Gate și Novo Park, care totalizează circa 150.000 de metri pătrați de spații de birouri de clasa A.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button