BusinessStartup

Care sunt recompensele la „Telekom Innovation Contest”

Deutsche TelekomEchipe creative de studenți, antreprenori cu idei de startup-uri și startup-uri IT au timp până pe 11 aprilie să se înscrie pe www.telekom-innovation-contest.com. Echipele, formate din cel puțin două persoane, își pot înscrie ideile în cadrul uneia dintre următoarele categorii: “Cloud-Based Productivity”, “Future Media & Communication”, “Internet of Things”, “Cyber Security”, “Reality Data” și “Smart Energy”. Pentru studenții români interesați de participarea la concursul internațional, în următoarea perioadă va fi organizată o serie de prelegeri ținute de experții Deutsche Telekom, pentru a-i sprijini la aplicarea cu succes la concurs. 

Săptămâna aceasta au început înscrierile pentru a doua ediție a concursului internațional „Telekom Innovation Contest”, dedicat în special studenților și antreprenorilor care dețin startup-uri. În urma competiției, vor fi oferite premii consistente, iar câștigătorii vor avea oportunitatea de a-și dezvolta ideile noi și inovative.

Competiția este organizată de Grupul Deutsche Telekom, sprijinită de hub:raum, programul de tip incubator al Grupului, și este coordonată la nivel național de Romtelecom și COSMOTE.

Recompensele competiției includ investiții de până la 150.000 euro, participarea la programe internaționale destinate startup-urilor, pachete de servicii precum servere Amazon, dar și interacțiunea cu experți din cadrul grupului internațional.

După 11 aprilie 2014, când termenul de aplicare expiră, ideile vor fi evaluate de experții Deutsche Telekom.

Echipele românești cu cele mai bune idei vor fi invitate la concursul național preliminar care va avea loc în luna mai la București. Evenimente similare vor fi organizate în Atena, Bratislava, Budapesta, Podgorica, Praga, Tel Aviv, Varșovia, Zagreb și Berlin pentru candidații din restul țărilor participante.

Echipa câștigătoare din România va fi evaluată alături de cele din alte 9 țări. Aceasta va  fi invitată la „Champions’ Pitch” de la finalul lunii iunie din Cracovia, Polonia, eveniment care include un program de training pentru startup-uri, pe durata a patru zile. Mai mult, echipa câștigătoare va fi prezentă pe scenă la „Long Night of Startups” din data de 6 septembrie, în Berlin, unde sunt așteptați peste 6.000 de invitați.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button