BusinessCompanii

Campania Vodafone, principalul catalizator al cifrei de afaceri FlorideLux

cos florideluxGrupul FlorideLux.ro, care operează magazinele online www.floridelux.ro, www.brazidecraciun.ro, www.coroane.ro, www.cosuridelux.ro, dar şi florăriile offline FlorideLux, a înregistrat în 2013 o creștere cu 40% a cifrei de afaceri, susținută de investițiile majore realizate de companie în infrasctructură, logistică și în promovare.

„2013 a fost unul provocărilor pentru noi, în care am depășit orice obstacol din calea dezvoltării business-ului FlorideLux. La începutul anului trecut ne-am mutat sediul într-un spațiu de peste 500 mp, care ne permite accesul la toate facilitățile de care avem nevoie pentru a ne desfășura activitatea optim. Aici avem birourile, camera frigorifică, depozitul și un atelier cu peste 6 posturi de lucru permanente pentru floriști, iar spațiul ne permite inclusiv crearea de noi poziții și posturi de muncă”, declară Marius Dosinescu, CEO și fondator FlorideLux.ro

Tot anul trecut, compania a deschis prima florărie din rețeaua FlorideLux în Brașov și a semnat contractul pentru spațiul florăriei din Cluj, care urmează să fie deschisă în curând.

MARIUS DOSINESCUUn motor de creștere important a fost și campania publicitară realizată de operatorul telecom Vodafone, în care florăria FlorideLux și reprezentantul său, Marius Dosinescu, au fost actorii principali.

“Campania Vodafone de anul trecut, care a prezentat povestea și oamenii din spatele succesului FlorideLux, a fost principalul catalizator al cifrei de afaceri, generând o creștere imediată de peste 30%, față de cea naturală estimată inițial”, afirmă Marius Dosinescu.

Target pentru acest an: Afaceri de până la 1,2 milioane euro și extinderea francizei FlorideLux

În 2014, FlorideLux își propune să obțină o cifră de afaceri de până la 1,2 milioane euro, obiectiv condiționat de puterea de cumpărare a consumatorilor și de extinderea în sistem de franciză a florăriilor FlorideLux.

“Anul acesta depindem foarte mult de puterea de cumpărare a românilor. Astfel, într-un scenariu pesimist vorbim de afaceri de 900.000 euro, iar în varianta cea mai optimistă, așteptăm afaceri de 1.250.000 euro, care includ și veniturile generate de extinderea rețelei de florării FlorideLux”, explică Marius Dosinescu.

În prezent, florăria FlorideLux din Brașov generează circa 2% din business-ul grupului, însă în viitor, odată cu extinderea rețelei de florării la nivel național, aceastea urmează să genereze peste 50% din cifra totală de afaceri. Potrivit CEO-ului FlorideLux, compania desfășoară o campanie intensivă de francizare prin care caută parteneri pentru dezvoltarea rețelei de florării în majoritatea capitalelor de județ.

FlorideLux are deja contracte semnate și spații în curs de amenajare în Cluj, Arad și Pitești, și se află în negocieri avansate pentru extinderea rețelei în alte peste 10 orașe din țară, printre care Ploiești, Iași, Timișoara sau Oradea.

1 și 8 Martie: 80% din comenzi provin din mediul corporate

Și anul acesta ponderea cea mai mare a comenzilor realizate cu ocazia zilelor de 1 și 8 martie provine din mediul corporatist. Circa 80% din totalul vânzărilor de Marțișor sunt generate de comenzile corporate, restul de 20% fiind comenzi private.

FlorideLux estimează anul acesta vânzări cu până la 30% mai mici față de perioada similară a lui 2013, având în vedere că 1 și 8 Martie vor fi sâmbăta, zi în care vor lipsi comenzile corporate, ce aduc după sine creșteri substanțiale.

FlorideLux a pregătit și în 2014 o colecție specială, dedicată perioadei 1 & 8 Martie. Colecția, intitulată Lovely Spring, conține 50 de produse speciale, realizate în recipiente unicat, precum cosuri din răchită, vaze colorate de sticlă și alte recipiente realizate manual de către floriștii FlorideLux.

“Ne-am dorit să readucem natura la viață în aranjamentele noastre, astfel am adus în prim plan ghioceii, narcisele, bulbii de zambile, mușchiul natural, trunchi și ramuri de copac, lalele multicolore și alte detalii suprinzătoare pe care vă invităm să le descoperiți pe www.floridelux.ro. Pozele aranjamentelor au fost realizate în colaborare cu renumitul fotograf Marius Bărăgan”, explică Marius Dosinescu.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button