GadgetTrends

Gadget: TP-LINK lansează routerul 3G cu autonomie de până la 26 de ore

foto2 M5360Dispozitivul combină funcția de hotspot 3G Wi-Fi, cu cea de power bank pentru alimentarea smartphone-urilor și a tabletelor.

TP-LINK, producător de echipamente de netwoking și lider mondial și local pe segmentul routerelor wireless, a lansat în cadrul Mobile World Congress 2014 router-ul portabil M5360, cel mai nou dispozitiv MiFi care îmbină perfect funcțiile unui hotspot 3G Wi-Fi cu cele ale unei bănci de energie portabile.

Router-ul încorporează un modem 3G care permite crearea în doar câteva secunde a unui hotspot Wi-Fi prin folosirea unui card SIM 3G. Conexiunea poate fi partajată cu până la 10 dispozitive simultan, astfel că router-ul este ideal pentru excursiile cu prietenii sau deplasările în scop de serviciu, atât în țară, cât și în străinătate. Utilizatorul are astfel posibilitatea optimizării cheltuielilor de roaming de date prin sharing-ul unei singure conexiuni cu mai multe dispozitive.

Router-ul suportă conexiuni brodaband 3G (HSPA+), care asigură o viteză de download de până la 21,6Mbps*, respectiv 5,76Mbps upload. Dimensiunile reduse și bateria internă de 5200 mAh îl fac partenerul perfect pentru călătorie. M5360 poate funcționa între 16 și 26 de ore în cazul rulării unor aplicații uzuale (navigare pe internet, email) și până la 16 – 17 ore pentru rularea de aplicații cu consum de bandă sporit (descărcare de fișiere mari sau streaming video).

Pentru un plus de flexibilitate, dispozitivul poate fi reîncărcat prin cablu micro USB de la laptop, cu încărcător portabil sau folosind adaptorul inclus. Totodată, bateria încorporată de 5200 mAh permite folosirea routerului pentru a alimenta telefonul sau tableta, oriunde și oricând, fără ca utilizatorul să fie nevoit să care în bagaj mai multe încărcătoare și fără teama de a rămâne fără baterie la dispozitive. Cu ajutorul display-ului OLED, utilizatorul poate verifica mai multe informaţii precum modul de operare, datele legate de trafic, statusul Wi-Fi, numărul utilizatorilor conectați la rețea, tipul rețelei disponibile (2G sau 3G), puterea semnalului, starea conexiunii la Internet sau starea bateriei.

M5360 are un slot pentru card micro SD cu capacitate de până la 32GB pentru a-l putea folosi și pe post de dispozitiv de stocare. Noul router va fi disponibil și în România începând din luna august a acestui an.

Caracteristici
Permite viteze de până la 21,6Mbps la download și 5,76Mbps la upload
Suportă conexiuni HSPA+/HSPA/UMTS(900/2100 MHz), EDGE/GPRS/GSM (850/900/1800/1900 MHz)
Power bank de 5200mAh pentru încărcarea telefoanelor inteligente și a tabletelor (priză electrică de 5V/1A)
Baterie internă cu autonomie de până la 26 de ore
Permite conectarea simultană a până la 10 utilizatori
Design portabil și compact, ideal pentru călătorii
Port micro USB pentru reîncărcare
Display OLED pentru informații complete privind statusul dispozitivului
Opțiuni de stocare datorită slotului pentru card micro SD cu o capacitate de până la 32GB.
Specificații
Interfață:
1 port micro USB pentru încărcare
1 port USB 2.0 pentru încărcarea smartphone-urilor și a tabletelor
Slot pentru card SIM
Slot micro SD
Butoane
Buton On/Off
Buton de reset

Antenă
Antenă internă

Dimensiuni
100×44,3×28,5mm

Alimentare
Acumulator intern de 5200mAh (nedetașabil)

Cititor de card micro SD
Până la 32GB

Standarde wireless
IEEE 802.11b, IEEE 802.11g, IEEE 802.11n

Frecvență wireless
2,4-2,4835GHz

*Viteza poate fi limitată de operatori sau de condițiile de operare.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button