BusinessCompanii

Businessul farma pe trend crescător: Farmexim, afaceri în creștere

farmexim-4Grupul FARMEXIM, care cuprinde firmele Farmexim — importator și distribuitor de produse farmaceutice, Help Net — lanț naţional de farmacii şi Green Net — companie specializată în importul și distribuția de produse cosmetice și suplimente alimentare și dezvoltatorul lanţului de parfumerii Beautik Haute Parfumerie, a înregistrat în anul 2012 o cifră de afaceri brută de peste 1,672 miliarde de lei (380 milioane euro).          

În cadrul grupului, Farmexim, unul dintre primii trei distribuitori de medicamente din România, a înregistrat în anul 2012 o cifră de afaceri brută de peste 1,273 miliarde de lei (286 milioane euro), cu 17% în plus față de 2011.

Pentru 2013, Farmexim și-a propus o creștere cu 10% a cifrei de afaceri, axându-se pe creşterea cu peste 16% în retail și un profit net în jurul valorii de 1.4% din cifra de afaceri.

Aşa cum anticipam, ne menţinem în estimările de evoluţie pe care ni le-am asumat la începutul anului anterior. Avem o echipă dinamică şi proactivă, o reţea de distribuţie puternică şi parteneriate stabile încheiate pe termen lung. Chiar dacă nu putem vorbi în această perioadă despre cele mai bune condiţii economice sau legislative, ne-am propus în 2013 să ne consolidăm poziţia în top 3 distribuitori de medicamente din România, atât prin derularea de programe de fidelizare a clienţilor cât şi prin mărirea portofoliului de produse pe care le punem la dispoziţia acestora.”

Ovidiu Buluc, Director General, Farmexim.

Pe lângă ţintele de ordin financiar, Farmexim are ca obiective pentru 2013 şi continuarea proiectului de dezvoltare prin finalizarea construcţiei noului centru logistic început în Baloteşti, urmând ca în 2014 să fie mutate în această zonă şi birourile.

Farmexim este prima companie de import şi distribuţie de medicamente din România, înfiinţată în Bucureşti în anul 1990. În cei 23 de ani de activitate, compania a ajuns să asigure distribuţia de medicamente la nivel naţional, prin intermediul unui număr de 13 filiale, în principalele oraşe ale ţării, susţinută fiind şi de o modernă flotă auto, ce cuprinde peste 270 de autoturisme şi autoutilitare.

Compania are parteneriate cu peste 250 de producători de medicamente, interni şi externi, şi oferă un portofoliu de peste 5.500 de produse unui număr de 3.500 de clienţi farmacii şi peste 400 de spitale.

FARMEXIM s-a dezvoltat în cei 23 de ani de activitate într-un puternic grup farmaceutic din care mai fac parte companiile Help Net Farma S.A. – lanţ naţional de farmacii, cu peste 147 de puncte de lucru şi Green Net S.A. – importator şi distribuitor de produse cosmetice, dermato-cosmetice, suplimente nutritive si dezvoltatorul lanţului de magazine de parfumerie exclusivista Beautik Haute Parfumerie.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button