BusinessParentingStartup

“Become a Leader! Learn! Dream! Inspire!”, un proiect de internship-uri al AmCham

Camera de Comerţ Americană în România (AmCham România) a lansat ediţia pilot a programului de internship “Become a Leader!”. Acest proiect se adresează studenţilor din anii terminali şi îşi propune să le ofere acestora perspectivă şi viziune pentru parcursul profesional ca viitori lideri.

Astfel, 11 studenţi au fost selectaţi pentru ca timp de două săptămâni să poată observa şi învăţa de la directori generali şi manageri cu experienţă din cadrul unor companii renumite din România.

“Scopul nostru este acela de a-i sprijini pe aceşti tineri pentru a-şi descoperi abilităţile alături de lideri de succes. Ne dorim ca participarea lor să devină un moment de referinţă în dezvoltarea lor profesională de acum înainte” a declarat Valeriu Nistor, Preşedintele AmCham România.

Peste 225 de studenţi din mari centre universitare din ţară şi străinătate s-au înscris în acest proiect, selecţia finală fiind făcută pe baza CV-ului şi a unui eseu pe tema „Leading in Romania”.

Cei 11 finalişti vor beneficia de două săptămâni de internship în două companii diferite unde vor face „shadowing” alături de echipa executivă. Fiecare student va primi o bursă în valoare de 500 Euro pentru perioada de internship şi va avea acces şi la activităţi şi seminarii organizate de AmCham România.

Implicarea directă a studenţilor în aceste activităţi îi va ajuta să afle cum funcţionează conducerea unei companii sau organizaţii, cum colaborează managerii din diverse departamente, cum este reflectată experienţa acestora în relaţia cu echipa şi partenerii de afaceri. La finalul perioadei de internship, studenţii vor redacta o lucrare referitoare la viziunea lor despre România în următorii 5-10 ani.

Potrivit reprezentanţilor AmCham, va fi creată o pagină de Facebook “Become a Leader! Learn! Dream! Inspire!” unde studenţii îşi pot împărtăşi experienţa din cadrul proiectului, împreună cu reprezentanţii companiilor partenere, dar şi cu alţi tineri.

Printre partenerii Camerei de Comerţ Americane în România se numără Citibank, Dentons (fost Salans), Ernst & Young, Hewlett-Packard, Junior Achivement, Microsoft, PwC, Raiffeisen Bank, UPC.

AmCham România este o importantă asociaţie profesională de afaceri cu o contribuţie semnificativă în procesul de consultare asupra legilor şi reglementărilor cu efecte asupra mediului de afaceri din România. AmCham România reprezintă 300 de membri – companii americane, internaţionale şi locale, cu investiţii totale de peste 10 miliarde USD şi mai mult de 200.000 de locuri de muncă create.  AmCham România este afiliată la Camera de Comerţ a SUA şi membră a Consiliului European al Camerelor de Comerţ Americane.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button