BusinessCompanii

Aviz specialiştilor în online! Zitec recrutează

jobsZitec, unul dintre principalii producători locali de aplicaţii online, şi-a propus să ajungă la o echipă de 80 de persoane în acest an, după ce, la sfârșitul anului trecut, compania avea 57 de membri în echipă, iar de la începutul anului 2013 şi până acum, a recrutat deja 10 colegi noi.

“În 2012 ne-am extins atât din punct de vedere al expertizei oferite clienţilor noştri, cât şi la nivelul echipei, crescând de la 40 la 57 de persoane. De la începutul acestui an am reuşit deja să atragem 10 colegi noi, iar până la finalul lui 2013 ne propunem să avem o echipă de 80 de membri”, a declarat Simona Lăpuşan, COO & Founding Partner Zitec (foto).

Potrivit acesteia, Zitec a primit, în anul precedent, aproximativ 3.000 de CV-uri, dintre care 251 au fost selectate în prima etapă de recrutare şi 51 au fost alese pentru ultima. În final, în echipa producătorului local de aplicaţii online au fost cooptaţi 17 noi colegi.

În momentul de faţă, Zitec recrutează pentru posturi precum PHP Software Engineer, PHP Drupal Developer, Software Engineer in Test, ASP.NET/Sharepoint Developer, Software Project Coordinator, System Administrator, Software Quality Assurance Engineer, PHP Magento Developer, Software Testing Coordinator.Simona-Lapusan-Zitec

Referitor la metodele de recrutare, compania utilizează canalele tradiţionale (site-uri de job-uri), dar apelează şi la acţiuni de head-hunting, pentru poziţiile de specialişti sau manageri, la promovarea prin canalele social media sau la participarea în cadrul evenimentelor de profil – târguri, workshop-uri, conferinţe.

Piaţa muncii din industria de IT&C rămâne competitivă

Doar trei membri ai echipei Zitec au ales să părăsească compania în 2012, ceea ce înseamnă că fluctuaţia de personal a fost una bună, în condiţiile în care concurenţa pe resurse umane este foarte mare în industria de profil.

“Piaţa muncii în industria de IT&C din România rămâne, în continuare, extrem de competitivă, angajatorii întâmpinând dificultăţi în a găsi personal specializat de calitate. În acest context, asistăm la o competiţie constantă între companiile care recrutează pe acest domeniu, din punct de vedere al atragerii şi retenţiei celor mai buni specialişti”, a explicat Florentina Greger, Human Resources Manager Zitec.

Aceasta a precizat că elementele care vor face diferenţa în alegerea unui nou loc de muncă pentru candidaţi vor fi tot mai mult conectate cu oportunităţile de dezvoltare, mediul şi atmosfera de lucru dintr-o companie, aspectul material urmând să conteze ceva mai puţin.

Producătorul de aplicaţii online a investit 30.000 euro în echipă, în 2012

În acest sens, Zitec investeşte în mod constant în dezvoltarea echipei sale, numai anul trecut suma utilizată pentru pregătirea acesteia ridicându-se la valoarea de 30.000 de euro, bani direcţionaţi către dezvoltarea competenţelor tehnice, cât şi către zona de soft-skills. De asemenea, producătorul local de aplicaţii online s-a mutat în vara anului trecut într-un sediu nou, pentru a susține planurile companiei legate de serviciile dezvoltate şi de activitatea intensă de recrutare, dar și de desfăşurarea lucrului într-un mediu cât mai prietenos și familiar.

Oficialii companiei au precizat faptul că Zitec va susţine şi în 2013 programe de certificare profesională şi va aloca bugete de training pentru consolidarea competenţelor de leadership ale echipei de conducere, atât la nivel de top, cât şi de middle management.

Totodată, compania are în desfăşurare al treilea program de internship plătit axat pe programarea PHP Drupal, pentru care caută cinci persoane. La programele de internship organizate de Zitec până în momentul de faţă, rata de retenţie a fost de aproximativ 60%, ceea ce se traduce prin faptul că, din cinci participanţi la un program, trei s-au alăturat echipei.

Zitec este una dintre companiile lidere din industria IT din România, specializată în dezvoltarea de produse şi aplicaţii online complexe. Circa 50% din veniturile companiei provin din proiecte externe, dezvoltate în SUA, Canada, Marea Britanie, Germania, Italia sau Danemarca. Portofoliul de clienţi al Zitec cuprinde branduri precum JW Marriott, Mercedes-Benz, Amadeus, Bullguard sau LaFarge. Zitec acţionează ca un incubator tehnologic, şi furnizează servicii şi suport companiilor aflate în primele stadii de dezvoltare. Expertiza tehnologică, dezvoltarea de software şi finanţarea sunt principalele servicii oferite portofoliului actual de companii: Zipongo.com, VideoPublishing.com, HuddleHero.com, editura HAC!BD (hacbd.ro). Zitec dezvoltă, de asemenea, proiecte proprii, precum HotelPeeps.com şi Zidox.com.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button