Bucatariile lumiiInterviuriTravel

Aventurile unui Globetrotter Gastronom: Antoine Gonnot și dragostea pentru bucătărie

Antoine Gonnot este consultant în comunicare în Lyon, predă social media tinerilor de 20 de ani și are un blog culinar. Ceea ce-i place cel mai mult este să organizeze evenimente culinare, să călătorească să cunoască oameni, locuri și obiceiuri. A ajuns și în România de două ori și a fost impresionat de tradițiile românești și s-a îndrăgostit de mâncarea de aici.

Oana Grecea, fondatorul platformei online ReteteTV.ro și al site-ului gandurisibucatareala.ro, a stat de vorbă cu Antoine și a aflat mai multe despre pasiunea sa pentru domeniul culinar, ce l-a adus în România și cum se trăiește din food blogging în Franța.

Ce ai vrea să știe lumea din România despre tine, la o primă vedere în online-ul romanesc?

Numele meu este Antoine, am 29 de ani și am crescut în Burgundia, într-o familie care lucrează pământul și se ocupă cu plantațiile de viță de vie, de câteva generații.  Ca Globetrotter Gastronom am călătorit mult în Europa și Statele Unite, lucru care mi-a influențat bucătăria și căutarea mea constantă pentru o calitate a vieții care pune în centru plăcerea de a mânca. Sunt, de asemenea, fondatorul Mingle, o agenție de consultanță în comunicare, specializată în prezența on-line.

De unde te inspiri când gătești? Ai un chef preferat? Un site sau o carte de bucate? Ești fanul vreunei bucătării internaționale?

Ce mă inspiră când gătesc este în primul rând anotimpul și starea mea de spirit. Întotdeauna pornesc de la produs pentru a ajunge la rețetă. Acest lucru înseamnă că trebuie să stăpânești anumite tehnici de bază de gătit. Bucătăria care pornește de la produs nu înseamnă neapărat să folosești un porumbel de la Casa Cassard sau trufe de Alba. Abordarea de la produs înseamnă înțelegerea compoziției și comportamentul în diferitele moduri de preparare. Nu am o mulțime de cărți de bucate acasă. Iubesc în schimb revistele 180° C, Gather Journal, Beef, Arts et Gastronomie…  nu am un chef favorit și nu mă uit la reality showuri culinare la TV.

Găsiți aici interviul pe larg realizat de Oana Grecea cu Antoine Gonnot.

Related Articles

2 Comments

  1. Un om care a reusit sa fie implinit in viata si sa realizeze tot ce isi doreste!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button