Going OutLife&StyleUncategorized

Romanian Design Week – Preview, inspired by Peroni

rdwRomanian Design Week – Preview- Inspired by Peroni aduce în prim plan și elemente de stil Peroni concentrate pe opt domenii – arhitectură, design de interior, fashion, design de obiect, digital design, fotografie, graphic design și publicitate. Evenimentul va reuni peste 90 de designeri, mai bine de 30 de spații şi peste 35 de evenimente colaterale.

Peroni Nastro Azzurro își continuă implicarea în lumea stilului prin susținerea primei ediții a Romanian Design Week – Preview, care se va desfășura la București, în perioada 17-26 mai 2013. Parteneriatul cu acest eveniment important care promovează artiștii, creativii și designerii români întărește afinitatea brandului italian de bere cu stilul și designul în toate formele și expresiile artistice, exprimată deja de-a lungul timpului printr-o serie de proiecte realizate de Peroni.

În cadrul parteneriatului cu Romanian Design Week- Preview-, Peroni va găzdui în fiecare seară, pe toate perioada evenimentului, în Fratelli Espresso Bar, petrecerile “AfterHoursRDW Inspired by Peroni” – un tribut adus designului și stilului. Evenimentele  încep pe 17 mai, când va avea loc petrecerea de deschidere Welcome to RDW by Peroni Italy.

Mai mult, cu ocazia acestei colaborări, Peroni a creat și o platforma online specială: Peroni Diario (www.peronidiario.ro). Aici sunt reunite informaţii detaliate despre calendarul evenimentelor Romanian Design Week – Inspired by Peroni. Mai mult, Peroni Diario va fi un jurnal oficial, actualizat zilnic, cu opinii, interviuri, materiale dedicate și feedback la cald de la evenimentele RDW – Inspired by Peroni. De asemenea, evenimentul poate fi urmărit și pe pagina de facebook Peroni Romania.

 Atât pe plan internațional, unde Peroni Nastro Azzurro susține de ani buni proiecte în zona stilului (precum  Young Designer Awards) și  a dezvoltat colaborări cu designeri renumiți ca Alessi sau Antonio Berardi, cât și pe plan local, brandul Peroni este firesc integrat pe scena designului și stilului. Numai în ultimii ani am derulat câteva proiecte de amploare în aceste zone: recentul Instalart/ Obiect/ 001 sau Collaborazioni – un proiect-premieră de colaborare între designeri și bloggeri care au creat împreună obiecte inspirate din stilul italian. Am ales să susținem prima ediție Romanian Design Week-Preview- pentru că avem acceași viziune asupra importanței esteticului, a stilului și designului. Suntem mândri să fim parte dintr-un proiect care, în premieră, deschide noi direcții de valorificare a autenticității, atât de apreciată de către iubitorii de stil de pretutindeni”

Laura Andrei, Senior Brand Manager – Ursus Breweries SA – România

Ediția Preview – Inspired by Peroni va reuni în cadrul expoziției centrale de la Palatul Știrbei  lucrările unora dintre cei mai importanţi designeri şi creativi din România. Selecţia designerilor din această expoziţie este făcută cu ajutorul unui consiliu creativ format din: Adrian Soare, Vicepreşedinte al Ordinului Arhitecţilor din România – Arhitectură;  Corvin Cristian, Arhitect – Design interior; Mihai Gurei, Concept Creative Manager Intro – Design de obiect; Maurice Munteanu, editor de modă Elle şi Domnica Mărgescu, director de modă Elle – Fashion Design; Şerban Alexandrescu, director de creaţie Headvertising şi membru fondator Art Directors Club România – Publicitate; Miloš Jovanović, grafician – Graphic Design; Cosmin Bumbuţ, fotograf – Fotografie. Designul expoziţiei este semnat de arhitectul Attila Kim.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button