Uncategorized

720 milioane de Smartphone-uri vândute în 2012! China, Hong Kong și Taiwan, creștere de 133%

smartphones G&TCererea de smartphone-uri a crescut la nivel global cu 56%, la 720 de milioane de dispozitive vândute în 2012. În același timp, piața de telefoane mobile standard a scăzut cu 14%, la 886 milioane de euro. În cele din urmă, cu toate acestea, vânzările globale de telefoane mobile de către retaileri au crescut anul precedent cu 7%.

de Marian Crăciun

Rezultatele GfK, prezentate la Mobile World Congress de la Barcelona arată că cererea globală de telefoane mobile a crescut în mod semnificativ în 2012. Anul trecut, în premieră, un număr mai mare de smartphone-uri decât telefoane mobile standard au fost vândute în perioada Crăciunului.

Această tendință pozitivă se datorează prețurilor la smartphone-uri din ce în ce mai atractive. O serie de caracteristici premium noi au contribuit şi ele la stimularea vânzărilor de aparate din gamele de preț mediu şi de top. Acestea sunt concluziile GfK pentru piaţa telecom pregătite pentru Mobile World Congress 2013 din Barcelona.

Cererea pentru smartphone-uri este în creștere accentuată în special în China. În 2012, creșterea de la an la an a vânzărilor a fost de 34 procente în Europa, în timp ce în China, Hong Kong și Taiwan vânzările au crescut rapid cu 133%. În 2012, două din trei telefoane vândute în această regiune au fost smartphone-uri.

Pe lângă faptul că piața chineză înregistrează cele mai mari rate de creștere, ea deţine şi cea mai mare pondere de smartphone-uri din piața globală a telefoanelor mobile. În Europa, doar aproximativ 50% din vânzările de telefoane mobile sunt datorate smartphone-urilor. Telefoane mobile standard continuă să domine în America Latină, Orientul Mijlociu și Africa.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button