Fashion

Fashion la înălţime: Trenduri vestimentare în călătoriile cu avionul

britishÎnainte de a pleca într-o călătorie cu avionul preferi să-ţi tragi rapid pe tine nişte blugi şi tricoul preferat? Sau te încalţi cu pantofi cu toc şi păşeşti spre poarta de îmbarcare ca un supermodel pe podiumul de prezentare? Alegerea hainelor potrivite pentru o călătorie cu avionul poate fi o aventură în sine.

de Marian Crăciun

Trebuie să te gândeşti la detectoarele de metale, la faptul că vei fi nevoit să te descalţi, la schimbările de temperatură sau chiar la “accesele” bruşte de somn. Dar asta nu înseamnă că pentru o călătorie cu avionul trebuie să te îmbraci ca şi cum ai pleca la sală sau ca şi cum te-ai duce la culcare.

De aceeaşi părere sunt 49% dintre participanţii la un studiu cantitativ, realizat de către compania aeriană British Airways, admiţând că înainte de a pleca într-o călătorie cu avionul, acordă o atenţie deosebită vestimentaţiei şi modului în care arată.

Având ca obiectiv identificarea obiceiurilor vestimentare ale pasagerilor, studiul a fost implementat în rândul a 1000 de persoane din Franţa, Germania, Rusia, Turcia şi Croaţia, care călătoresc cu avionul cel puţin de două ori pe an. Potrivit rezultatelor, în topul obiectelor preferate fără de care atât bărbaţii, cât şi femeile nu pot călători se numără ochelarii de soare, un tricou confortabil şi o pereche de jeansi comozi. Majoritatea respondenţilor din cele cinci ţări participante la studiu preferă să călătorească în general în tricou şi jeansi. Doar 12% dintre femeile din Germania preferă ţinutele elegante ale unor branduri renumite, în timp ce 21% dintre bărbaţii din Rusia adoptă ţinute vestimentare foarte elegante, de tip “black tie”, pentru a atrage atenţia altor persoane.

În ceea ce priveşte încălţămintea, 32% dintre femeile din Franţa aleg pantofi cu toc mediu, în timp ce majoritatea femeilor din Germania şi Rusia (51%, respectiv 45%) preferă balerinii. În acelaşi timp, 22% dintre femeile din Croaţia preferă pantofii cu toc înalt.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button