EY România a anunţat că 47 de noi absolvenţi s-au alăturat firmei, numărul angajaţilor săi ajungând astfel la 495. Aproximativ 60% dintre noii angajaţi se vor alătura departamentului de Audit financiar, iar restul vor face parte din departamentele de Asistenţă fiscală şi juridică, Asistenţă în tranzacţii şi Asistenţă în afaceri.
Candidaţii recrutaţi sunt printre cei mai talentaţi şi mai motivaţi tineri dintre absolvenţii 2013, având în vedere numărul mare de cereri primite şi faptul că EY este al treilea angajator în topul preferinţelor tinerilor absolvenţi cu rezultate academice foarte bune din România[1].
Peste 2000 de studenţi din centre universitare, precum Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara şi Oradea, au aplicat în acest an în cadrul unei campanii complexe de recrutare, ce a presupus evaluări scrise ale candidaţilor şi interviuri cu specialiştii HR şi managerii EY. Abilităţile şi cunoştinţele care au contat cel mai mult în selectarea candidaţilor au fost cele verbale, logice şi numerice, cunoaşterea limbii engleze, precum şi cunoştinţele de specialitate şi gradul de compatibilitate cu cultura organizaţiei.
Având în vedere că este vorba de noi absolvenţi, pentru care EY va fi prima experienţă a unui loc de muncă, responsabilitatea companiei în orientarea acestora în carieră şi dezvoltarea lor profesională este semnificativă. EY răspunde acestei provocări prin asumarea rolului de a pregăti o nouă generaţie de lideri de afaceri, prin oferirea a numeroase programe de dezvoltare şi formare şi a unor experienţe diverse de muncă, dublate de acces la resurse globale şi la cele mai bune practici în domeniu. De asemenea, managerii EY şi-au asumat rolul de mentori, oferindu-le coaching şi îndrumare colegilor aflaţi la începutul carierei.
Pentru că tinerii absolvenţi fac parte din generaţia Y, cu cerinţe diferite în privinţa locului de muncă faţă de alte generaţii, EY oferă un program flexibil de muncă, pune accentul pe rezultate şi pe provocări profesionale interesante şi îşi orientează angajaţii spre o carieră internaţională.
EY este recunoscută ca fiind cea mai integrată companie de audit şi consultanţă la nivel global. Acest lucru le va oferi noilor angajaţi posibilitatea de a-şi desfăşura activitatea în echipe multinaţionale şi multidisciplinare. De asemenea, prin accentul pus pe colaborare şi ca parte a unei echipe puternice, noii absolvenţi vor lucra cu colegi având diverse specializări şi o valoroasă experienţă profesională în spate.
Într-un mediu de business în care managementul talentelor devine crucial pentru fiecare companie, EY investeşte anual în medie 3.000 euro pentru formarea fiecărui angajat. Această investiţie se reflectă în rezultatele excepţionale pe care tinerii specialişti EY le obţin în cadrul sesiunilor de examinare pentru diverse certificări internaţionale: ACCA, ICAEW Chartered Accountant (ACA), Chartered Financial Analyst (CFA) şi Advanced Diploma in International Taxation (ADIT).
“Recrutarea celor 47 absolvenţi este doar primul pas al carierei lor la EY. Ei vor porni ca juniori şi vor avansa, prin experienţa proiectelor în care vor fi implicaţi şi prin cunoştinţele acumulate în training-uri şi programe de formare, la nivelul de consultant senior, manager, manager senior şi, chiar, partener. Juniorii se alătură unei echipe puternice pe care am dezvoltat-o la nivel local şi global, al cărei succes se bazează în primul rând pe combinaţia remarcabilă de talent, experienţă şi motivaţie a oamenilor noştri,” spune Bogdan Ion, Country Managing Partner, EY România.
[1] Conform studiului Trendence Graduate Barometer, unul dintre cele mai extinse si complete studii privind tendinţele în recrutare şi employer branding din Europa şi, la nivel local, din România. Peste 300.000 de studenţi din 1.000 de universităţi europene au participat în studiul de anul acesta. În România, Trendence Business Edition a intervievat 3,389 tineri din 28 de universităţi din întreaga ţară.