Business

2014 va aduce o creștere a vânzărilor de ERP în regim SaaS

SAP_Locations_St_Leon-Rot_2012_012_t@296x196Conform companiei de consultanta Gartner, cresterea cheltuielilor cu IT-ul prognozata pentru perioada 2013-2014 are la baza si o crestere semnificativa a proiectelor ERP de tip Software ca Serviciu (SaaS). Mai mult, evolutia va fi mai accentuata in pietele emergente precum Europa de Est, America Latina si Asia/Pacific. La nivel Global, Gartner preconizeaza o crestere medie anuala de 19,5% a pietei de SaaS pana cel putin in 2016, de la o valoare de 13,5 miliarde USD in 2011, pana la 32,8 miliarde USD in 2016. Tendinta este prezenta si pe piata locala, unde, conform unui raport din luna iulie al CIO Council Romania, 61% din companiile participante la analiza folosesc servicii in cloud, iar rata de crestere depaseste 10%.

ERP-ul in regim SaaS este o componenta importanta in cadrul acestui segment de piata si tot mai multe companii romanesti aleg o astfel de solutie. System Innovation Romania, spre exemplu, a finalizat recent primul proiect de SAP Business One in cloud pentru reprezentanta locala a companiei Kistenpfennig, un cunoscut distribuitor german de piese si componente pentru reparatii si intretinere echipamente industriale, unelte specifice precum si echipamente de protectie personala.

System Innovation a adaptat solutia SAP Business One conform cerintelor Kistenpfennig, care a optat doar pentru gestiunea activitatii comerciale, contabilitatea fiind externalizata catre un furnizor local. Proiectul in sine a durat o luna, timp in care au fost importate in baza de date peste 100.000 de produse unice aflate in stoc si au fost definite fluxuri de lucru specifice clientului si domeniului de activitate. Plata serviciilor se face lunar, in functie de numarul de utilizatori, iar dupa primul an de contract, Kistenpfennig are posibilitatea cresterii sau reducerii acestui numar, in functie de evolutia activitatii. Serviciile sunt accesate dintr-un centru de date extern, prin intermediul companiei Versino, partener din Cehia al System Innovation, certificat pentru gazduirea solutiei SAP Business One.

Alegerea SAP Business One in regim Software ca Serviciu a fost cea mai buna optiune din punct de vedere al costurilor si al timpului redus de finalizare a proiectului. O abordare traditionala ar fi insemnat costuri suplimentare cu infrastructura IT si inevitabil prelungirea proiectului cu timpul necesare achizitiei si instalarii acestor echipamente.” a declarat Patrick Kistenpfennig, CEO Kistenpfennig Germania.

Kistenpfennig este doar una dintre miile de companii care vad in mod real avantajele economice ale unei solutii ERP in regim Software ca Serviciu (SaaS) si care in urmatorii ani vor renunta la abordarea traditionala de implementare a unei solutii de business pe o infrastructura IT proprie in favoarea cloud computing. System Innovation Romania este alaturi de clientii sai in acest demers pregatind atat echipa cat si solutiile pentru trecerea la noul model de business.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button