EuropaTravel

2013 nu e cu ghinion pentru InterContinental. Unitatea şi-a redus pierderile în S1

Hotel nterContinentalCompania Hotelieră Intercontinental Bucureşti (RCHI), cea care administrează hotelul de cinci stele InterContinental din Capitală, a raportat venituri totale de 21,6 milioane de lei în primele şase luni ale acestui an, în creştere uşoară faţă de cele 21,1 milioane de lei înregistrate în perioada similară a anului trecut.

Totodată, potrivit unui comunicat transmis de companie Bursei de Valori Bucureşti (BVB), pierderile din primul semestru al lui 2013 s-au diminuat, atingând nivelul de 1,56 milioane lei. În primul semestru al anului trecut, pierderile înregistrate de InterContinental s-au ridicat la 1,65 milioane de lei.

Cifra de afaceri a unităţii a fost de 20,4 milioane de lei în primele şase luni ale anului în curs, în timp ce în urmă cu un an aceasta a fost de 20,5 milioane de lei.

Unitatea din kilometrul 0 al Capitalei dispune de 257 de camere, trei săli de conferinţe şi două restaurante. Potrivit oficialilor RCHI, în perioada 01-30.06 2013 s-au cheltuit pentru active imobilizate circa 1,75 de milioane de lei. În acelaşi timp, linia de credit de care beneficiază compania, în valoare de 1,5 milioane de euro a fost utilizată în totalitate pentru efectuarea unor lucrări de modernizare a hotelului. Recent, proprietarii InterContinental au modernizat toate sălile de conferinţe aflate la etajul 21 al clădirii.

Printre competitorii InterContinental se numără JW Marriott, Radisson BLU, Howard Johnson, Crowne Plaza (hotel controlat de omul de afaceri George Copos) sau Grand Hotel Continental, controlat de omul de afaceri Radu Enache.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button