BusinessInvestitii

Wizz Air şi ICB Leasing au încheiat cea mai mare tranzacţie comercială dintre China şi Ungaria

Wizz Air a semnat o înţelegere cu ICBC Financial Leasing Co., Ltd. (ICBC Leasing) care include finanţarea pentru prelivrare, vânzarea şi leaseback-ul a 8 aeronave Airbus A320 noi. Aeronavele sunt planificate pentru livrare în 2013 şi 2014 şi preţul de listă este evaluat la peste 700 de milioane de dolari.

Suntem bucuroşi să ne extindem partenerii de leasing şi să anunţăm prima tranzacţie de finanţare cu ICBC Leasing, care este şi cea mai mare încheiată vreodată între Ungaria şi China. Sunt nerăbdător să dezvoltăm acest nou parteneriat în viitor. Cel 8 noi aeronave vor contribui la creşterea capacităţii de transport a companiei şi vor menţine vârsta medie a flotei sub 4 ani, aceasta rămânând una dintre cele mai tinere dintre flotele transportatorilor europeni. Mulţumim ICBC Leasing pentru suportul şi încrederea acordate Wizz Air.”

József Váradi, Chief Executive Officer Wizz Air

Extinderea flotei Wizz Air coincide cu politica externă şi cu obiectivele de comerţ ale Ungariei. Interesul Guvernului ungar este de a se asigura prin mijloace directe şi cele mai bune servicii disponibile că un număr cât mai mare de oameni de afaceri şi de turişti vin în Ungaria.”

Péter Szijjártó, Secretar de Stat pentru Afaceri şi Relaţii Economice Externe în Ungaria

Suntem încântaţi să anunţăm tranzacţia cu Wizz Air şi nerăbdători pentru a dezvolta o relaţie durabilă. Aceasta este prima noastră tranzacţie în Europa Centrală şi de Est şi suntem bucuroşi că intrăm în această regiune cu clienţi atât de puternici cum este Wizz Air. ICBC Leasing priveşte cu încredere dezvoltarea în această regiune cu potenţial şi colaborarea apropiată cu Wizz Air.”

Cong Lin, Chief Executive Officer ICBC Financial Leasing Co., Ltd

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button