EuropaTravel

Wizz Air leagă Chişinău cu Roma şi Veneţia

harta wizzWizz Air a anunţat astăzi două noi zboruri din Chişinău, capitala Moldovei, spre Roma şi Veneţia, începând cu 24 septembrie. Ambele rute vor fi operate iniţial de două ori pe săptămână şi reprezintă primele zboruri low fare din Moldova. Toate zborurile vor fi operate cu aeronave Airbus A320, cu 180 de locuri. Biletele pentru zborurile Wizz Air din Chişinău spre Roma Ciampino şi Veneţia Treviso pot fi achiziţionate deja pe wizzair.com cu tarife începând de la 19.99 EUR (un singur zbor, cu toate taxe incluse).

Traficul aerian moldovenesc a avut o creştere constantă şi va beneficia de tarifele accesibile pentru a atrage şi mai mulţi pasageri. Moldova are relaţii comerciale principale cu Europa de Vest unde mulţi moldoveni şi lucrează. Turiştii, oamenii de afaceri şi Diaspora Moldovenească vor aprecia accesul la servicii aeriene accesibile între Moldova şi Europa de Vest.

wizz zbor

Gyorgy Abran si Iurie LeancaWizz Air este încântată să ureze bun venit Moldovei în lista ţărilor care beneficiază de tarifele noastre încredibile. Acordul European Open Skies are ca efect competiţia prietenoasă şi salutăm alăturarea Moldovei la spaţiul aerian comun, ceea ce va conduce la o creştere a numărului de pasageri şi de turişti. Wizz Air se angajează să ofere servicii low fare moldovenilor şi celor care îi vizitează şi estimăm să transportăm peste 60.000 de pasageri pe cele două rute din Chişinău spre Italia. Turiştii, familiile, companiile salută acest anunţ şi vor contribui la crearea locurilor de muncă şi la creşterea turismului în Moldova”.  

Gyorgy Abran, Director Comercial Wizz Air

În cadrul unei vizite la Bruxelles, Primul Ministru al Republicii Moldova, Iurie Leancă a declarat că încă de anul trecut, în luna iunie, Moldova şi Uniunea Europeană au semnat acordul de acces la spaţiul aerian comun.

Astăzi marcăm un moment simbolic în Bruxelles, Wizz Air, una dintre cele mai mari companii low-cost din Europa a anunţat deschiderea primelor două zboruri din Chişinău spre Roma şi Veneţia. Cu siguranţă este o veste foarte bună pentru comunitatea noastră care locuieşte în Italia. Felicităm Wizz Air pentru acest pas important şi sperăm să întâmpinăm şi alte noi rute din Chişinău. Sper că următoarea să fie Bruxelles”. 

Primul Ministru al Republicii Moldova, Iurie Leancă

Wizz Air opereaza o flota de 43 aeronave Airbus A320 de la 16 baze, 270 de rute facand legatura cu 94 de destinatii din 33 de tari.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button