BusinessCompanii

WatchShop.ro a avut vanzari de ceasuri cu 40% mai mari. 6 din 10 clienti sunt la prima achizitie

WatchShop.ro a avut vânzări de ceasuri cu 40% mai mari. 6 din 10 clienți sunt la prima achiziție. Valoarea medie a unei comenzi a crescut cu peste 50% înaintea Paștelui. Plățile cu cardul online s-au dublat. Față de aprilie 2019, WatchShop.ro a avut venituri în creștere cu 10% în aprilie anul curent. Vânzările se smartwatch-uri s-au dublat față de 2019. WatchShop.ro derulează, în intervalul 8-15 mai, campania de vânzări „Maratonul Brandurilor de Top”, cu reduceri de până la 80%.

WatchShop.ro a înregistrat o creștere de 40% a vânzărilor de ceasuri și accesorii conexe în luna aprilie, comparativ cu luna anterioară. Vârfurile de vânzare din luna aprilie a acestui an au fost înregistrate în săptămâna dinaintea sărbătorilor pascale și spre finalul lunii, când a crescut și valoarea medie a unei comenzi cu peste 50% față de o perioadă obișnuită. În această perioadă, cele mai vândute branduri au fost Tissot, Garmin și Marc Jacobs.

„Închiderea magazinelor fizice, alături de o ofertă bine dimensionată pentru cerințele clienților, au contribuit la creșterea vânzărilor WatchShop.ro în această perioadă, în care industria de comerț online a avut de câștigat.

Din selecția de branduri preferate de clienții WatchShop.ro în aprilie, precum Tissot, Garmin și Marc Jacobs, care oferă modele cu prețuri peste medie, înțelegem că o bună parte din ceasuri au fost achiziționate pentru a fi făcute cadou. Spre finalul lunii, am observat o creștere a categoriei de smartwatch-uri, odată cu încălzirea temperaturii de afară și cu apropierea momentului de ridicare a restricțiilor impuse de autorități”, spune Cătălin Florea, CEO WatchShop.ro.

Din totalul comenzilor plasate în luna aprilie, circa 60% au fost făcute de clienți noi. Aceștia fac parte dintr-o categorie de public care, până acum, obișnuia să facă achiziții în offline. Interacțiunea noilor clienți cu mediul online și experimentarea beneficiilor unei astfel de achiziții reprezintă un pas înainte pentru comerțul online de accesorii și va contribui la creșterea industriei.

Față de luna aprilie 2019, veniturile WatchShop.ro au crescut cu 10% în perioada analizată. Categoriile care au înregistrat cele mai mari creșteri au fost ceasurile de damă și smartwatch-urile – pe acest segment vânzările s-au dublat față de 2019.

„Suntem deja pe un trend pozitiv, inclusiv dacă ne raportăm la luna aprilie a anului precedent. După o perioadă de câteva săptămâni, în luna martie, în care vânzările de ceasuri și accesorii au încetinit, creșterile din aprilie reprezintă un argument că retailul online va avea de câștigat după contextul Covid-19”, spune Cătălin Florea.

Ultimele săptămâni au adus și o schimbare în comportamentul de achiziție al clienților, care iau deciziile mai rapid și vizualizează mai puține produse înainte de achiziție, fiind mai hotărâți pe un anumit brand sau produs. În paralel cu scăderea duratei medii a sesiunii, plățile online cu cardul s-au dublat în această perioadă.

Ceasuri de top cu reduceri de 80%

În această perioadă, WatchShop.ro dă startul campaniei „Maratonul Brandurilor de Top”, care va include cele mai vândute branduri din shop. În intervalul 8-15 mai, clienții pot achiziționa ceasuri GarminTissot, Casio, Citizen, Orient, Fossil, Festina, Sekonda, Marc Jacobs și Ingersoll cu discount-uri de până la 80%.

Alături de nume cu tradiție pe plan local, în campania „Maratonul Brandurilor de Top” a fost inclus și brandul fashion de ceasuri de damă Marc Jacobs. Ceasurile Marc Jacobs sunt aduse în România exclusiv de WatchShop.ro, au intrat în portofoliul de produse luna trecută și au  urcat deja în top 10 cele mai vândute ceasuri.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button