Going OutLife&Style

Vinurile Katarzyna Estate intră pe piaţa din România

KatarzynaIubitorii vinurilor bune vor avea parte de o adevărată revelaţie din partea Katarzyna, o podgorie care a reprezentat în ultimii ani unul dintre ambasadorii cei mai apreciaţi ai noii industrii viti-vinicole bulgăreşti. real,- Hypermarket a lansat vineri, 26 aprilie, în magazinul real,- din AFI Palace Cotroceni în exclusivitate pentru România, noua gamă de vinuri premium şi super-premium, provenite din podgoria Katarzyna Estate, cuprinzând cele mai însorite dealuri ale Bulgariei.

Ocupând 550 de hectare din SE Bulgariei, într-o zonă ferită de-a lungul timpului de activitatea umană poluatoare, Katarzyna se află la latitudini similare cu cele mai celebre podgorii din Italia şi sudul Franţei, iar caracteristicile solului, clima blândă mediteraneană şi grija pentru detalii pe tot parcursul procesului de vinificaţie creează premisele unui terroir inedit, care conferă eleganţă şi excepţionalitate vinurilor.

Selecţia lansată, în exclusivitate, în magazinele real,- din România cuprinde 9 sortimente:

– Gama Mezzek propune un Chardonnay alb, plăcut, răcoros, cu aromă de citrice şi accente de pepene galben, piersici şi stejar delicat. Din aceeaşi gamă, vine şi un Merlot roşu-rubiniu, echilibrat, uşor, cu un postgust plăcut, cu note de ciocolată. Al treilea vin al gamei este un Cabernet Sauvignon roşu-intens, cu un corp armonios şi un postgust de fructe coapte şi arome de ciocolată.

– Halla Merlot, rubiniu-intens, cu buchet puternic de fructe roşii coapte şi condimente, în combinaţie cu accente de stejar franţuzesc. Corpul uşor şi echilibrat vine cu un postgust lung, memorabil, cu nuanţe vanilate.

– Din gama Twins, vine un duet rotund şi echilibrat Cabernet Sauvignon & Cabernet Sauvignon, cu un buchet generos, cu accente de mure, prune coapte şi stejar.

– Encore Syrah este gama cea mai apreciată la nivel mondial, primind în 2009 medalia de aur la prestigioasă expoziţie Syrah du Monde. Un vin bogat, cu aromă de tutun, nuanţe de fructe roşii coapte, piper, cireşe, învăluite într-un accent de stejar. Corpul generos şi matur este urmat de un postgust lung şi catifelat, cu arome bogate şi dulcege, care dau clasa acestui vin de excepţie.

– Gama „Question Mark” propune un cupaj de Cabernet Sauvignon şi Merlot, cu buchet bogat, concentrat şi complex de fructe, piper negru, note pământii şi de stejar francez. Corpul puternic şi bogat este înnobilat cu arome catifelate şi lungi de ciocolată neagră şi cafea.

– Alături de acestea, Katarzyna propune şi două variante la ambalaj bag in box de 3 litri, un cupaj Merlot & Malbec şi un Chardonnay.

Ultimii ani au fost o adevărată sărbătoare a aromelor în raioanele de vinuri din magazinele real,-, pentru că am venit cu vinuri din ce în ce mai bune atât din România, cât şi din alte ţări cu tradiţie. De această dată, ne-am îndreptat atenţia către vecinii bulgari, a căror tradiţie viti-vinicolă îndelungată îi recomandă. În acest sens, Katarzyna Estate a fost o alegere perfectă, iar clienţii noştri vor aprecia aceste vinuri de foarte bună calitate, de o valoare recunoscută la concursurile de profil”.

Mirela Șurghie, Head of Media la real,- Hypermarket Romania

Domeniul Katarzyna este situat în SE Bulgariei, înspre graniţa cu Grecia, în zona cu cele mai multe zile însorite pe parcursul anului de pe cuprinsul ţării. Tehnicile de vinificaţie îmbină tradiţiile cunoscute în aceste locuri încă din antichitatea tracă şi greacă, cu tehnicile moderne adaptate terroir-ului, care conferă vinurilor eleganţă, nobleţe şi un echilibru ideal al aromelor.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button