GadgetTrends

Veeam lansează o platformă unică pentru a sprijini companiile în lupta cu atacurile ransomware

Peste 500 de funcții și îmbunătățiri noi pentru Veeam Backup & Replication v12, baza platformei Veeam Data Platform, inclusiv backup de stocare direct-to-object, imuabilitate de încredere, reziliență cibernetică avansată și protecție de neegalat pentru cloud-ul hibrid. Noua garanție Veeam împotriva ransomware, acum disponibilă pentru pachetul Premium al platformei Veeam Data.

Veeam® Software, lider în protecția modernă a datelor, a anunțat astăzi lansarea Veeam Data Platform, o platformă nouă și unică, ce oferă capabilități avansate de securizare și recuperare a datelor și pentru cloud-ul hibrid. Veeam Data Platform include și Veeam Backup & Replication™ (VBR) v12, oferind cel mai performant backup securizat și o recuperare rapidă și fiabilă a datelor, care vor ține orice business în mișcare. Mai mult, aceasta reunește cele mai recente caracteristici oferite de Veeam într-o singură soluție puternică.

Mai mult, există trei pachete disponibile de acces în platformă pentru clienții care doresc să-și protejeze aplicațiile din mediile cloud, virtual, fizic, SaaS și Kubernetes. Pachetele sunt capabile să facă față unui set tot mai mare de provocări, de la întreruperi spontane, până la erori în funcționare sau atacuri ransomware, toate fiind adaptate unor medii IT complexe și aflate în proces de extindere.

Platforma Veeam Data Platform îndeplinește cele trei cerințe cheie pentru a menține o afacere operațională: asigură securitatea datelor, recuperarea acestora și oferă libertatea de a efectua backup-uri și de a utiliza datele de oriunde, fără a fi nevoie de o platformă sau un anume cloud. Veeam Data Platform este disponibilă în trei pachete de nivel enterprise: Foundation, Advanced și Premium. Toate conțin soluțiile premiate ale Veeam, anume VBR și Instant Recovery, iar pachetele Advanced și Premium oferă în plus caracteristici avansate de reziliență, inclusiv monitorizare, analiză și recuperare.

  • Pachetul Foundation oferă cea mai amplă protecție a datelor din industrie datorită soluției VBR v12. În plus, include peste 500 de funcții și îmbunătățiri noi.
  • Pachetul Advanced combină VBR cu Veeam ONE (ONE) pentru a oferi atât monitorizări ample și inteligente, cât și capacitatea de a identifica și oferă posibilitatea de a identifica și remedia probleme ce pot afecta buna funcționare și care pot aduce pagube organizațiilor.
  • Pachetul Premium oferă capabilități de protecție și recuperare a datelor de ultimă generație, cu ajutorul VBR, ONE și Veeam Recovery Orchestrator (VRO). Pachetului Premium i se adaugă și automatizarea integrală a procesului de recuperare a datelor complexe cu pierderi minime, toate acestea în timp ce contribuie la testarea automată și oferă o reziliență completă a datelor și garanția recuperării lor printr-un singur click. Clienții ediției Premium sunt, de asemenea, eligibili pentru noua Garanție Veeam Ransomware, care acoperă costul recuperării datelor în cazul unui atac cibernetic sau ransomware, în limita a cinci milioane de dolari.

„Organizațiile sunt mai vulnerabile ca niciodată. În ultimele douăsprezece luni, 85% dintre organizații au suferit atacuri cibernetice cel puțin o dată, o creștere de la 76% față de anul trecut[i]”, a declarat Danny Allan, CTO și Senior Vice President of Product Strategy Produs la Veeam. „Înțelegem că liderii IT simt că nu sunt suficient de protejați și, pe măsură ce mediile IT continuă să devină mai complexe și mai solicitante, este tot mai evident că protecția modernă a datelor trebuie integrată în planul de pregătire cibernetică. Platforma Veeam Data reunește soluțiile noastre cele mai bune, astfel încât să pună la dispoziția clienților o platformă unică pregătită să ofere securitatea datelor, recuperare fiabilă a datelor și libertatea gestionării datelor, aceasta fiind concepută pentru a oferi clienților noștri posibilitatea de a alege soluția potrivită nevoilor lor”.

Toate pachetele Veeam Data Platform folosesc cea mai recente tehnologii de protecție a datelor din VBR v12. Noile funcționalități oferă capabilități de recuperare a datelor  companiei și asigură protecție în fața dezastrelor sau a atacurilor cibernetice în hybrid cloud, incluzând:

  • Funcționalități noi de backup direct în object storage: se poate profita din plin de scalabilitatea nelimitată a stocării on-premise și cloud, fără a reduce performanța. Backup-urile pot fi trimise direct către ecosistemul Veeam de parteneri care oferă stocare a datelor de tip object storage și astfel se asigură performanța necesară pentru îndeplinirea obiectivelor sau pentru a face backup-uri din orice locație, direct în cloud.
  • Imuabilitate pentru toate operațiunile: E bine ca organizațiile să se asigure că backup-urile pot fi întotdeauna restaurate după un atac cibernetic, folosindu-se de opțiuni extinse de imuabilitate dedicate companiilor. Acestea sunt oferite de către furnizori de încredere, care includ block storage și file storage, spații de stocare de software și echipamente de stocare cu deduplicare, dar și stocarea în cloud sau pe benzi magnetice.
  • Reziliență cibernetică: Cel mai rapid răspuns la atacurile ransomware se face prin identificarea, alertarea și restaurarea datelor necorupte, incluzând automatizarea și recuperarea garantată pentru toate operațiunile. Experiența și siguranța de lucru sunt îmbunătățite prin autentificarea multi-factor (MFA), autentificarea fără parolă (gMSA) pentru Windows sau autentificările single-use pentru Linux, iar apărarea împotriva atacurilor cibernetice devine mai eficientă cu ajutorul autentificărilor Kerberos-only și IPv6-only.
  • Cloud hibrid optimizat: eficiența și securitate avansata se obțin prin intermediul backup-urilor imuabile pentru operațiunile native în cloud ca AWS și Microsoft Azure, folosind agenți dedicați pentru aplicații de tipul lift-and-shift , dar și prin intermediul monitorizării și raportării în cloud.
  • Excelența ecosistemului: API-urile Veeam Universal Storage API 2.0 și Smart Object Storage API oferă garanții avansate în ceea ce privește scalabilitatea business-ului și reziliența datelor din alte locații. Ecosistemul de furnizori include Pure Storage, Scality și Object First ca parteneri de lansare, aceștia fiind disponibili odată cu aceste noi API-uri.

Soluția completă de monitorizare și analiză Veeam oferă informații inteligente, dar și vizibilitate în cadrul noii platforme Veeam Data Platform. Pachetele Advanced și Premium vin cu soluții în identificarea și rezolvarea problemelor înainte ca acestea să producă daune și asigură totodată cea mai înaltă protecție a datelor critice. Platforma extinde capabilitățile și oferă suport pentru mai multe soluții de backup (inclusiv Veeam Backup for Microsoft 365). În plus, noile capacități de monitorizare și vizibilitate includ raportarea imuabilității și stărilor de protecție a datelor pentru mediile multi-cloud. Aceste noi progrese aduc acum, mai mult ca oricând, valoare suplimentare asupra strategiei de protecție a datelor companiilor.

Pachetul Premium al noii platforme Veeam Data include, de asemenea, și orchestrarea recuperării de date, unul dintre cele mai puternice instrumente de reducere a timpului de recuperare, oferind încredere afacerilor că își pot continua activitatea fără întreruperi. Prin automatizarea planificării, testării și orchestrării pașilor necesari recuperării după un dezastru, companiile își pot simplifica operațiunile și pot asigura un backup  de date corespunzător. Veeam Data Platform oferă acum recuperare automată și orchestrată în cloudul Microsoft Azure, restaurare instantanee a backup-urilor Veeam Agents sub forma de mașini virtuale (VM) și o recuperare automată a datelor necorupte, fără a putea fi alterate de atacurile cibernetice de tip ransomware.

Extensiile platformei pot fi adăugate la oricare dintre pachetele platformei Veeam Data sau operate autonom, inclusiv backup pentru Kubernetes, prin Kasten K10 by Veeam, Veeam Backup pentru Microsoft 365 și Veeam Backup pentru Salesforce.

O nouă garanție împotriva ransomware

În calitate de partener principal în recuperarea după un atac ransomware, Veeam adoptă o abordare organizată pe mai multe niveluri, astfel încât companiile să aibă încredere și să fie pregătite chiar și când vine vorba de cele mai neplăcute scenarii. Noua garanție Veeam împotriva ransomware, care completează platforma Veeam Data Platform, este un angajament față de clienți că, în cazul unui atac ransomware, Veeam va acoperi costul recuperării datelor, în limita a 5 milioane de dolari. Pentru utilizatorii eligibili[ii], Veeam oferă un timp de răspuns de 30 minute (SLA), un suport manager dedicat, verificări trimestriale ale modului de funcționare a sistemelor ce protejează datele, servicii opționale de proiectare și instalare prin intermediul unui furnizor de servicii acreditat Veeam. În plus, Veeam asigură intervenția echipei Veeam Ransomware SWAT – o echipă dedicată de experți în securitate specializați în recuperarea datelor în urma atacurilor ransomware – pentru a ajuta în cazul unui atac.

——————————————————————————-

[i] Veeam Data Protection Trends Report 2023; 17 ianuarie 2023. https://vee.am/DPR23

[ii] Criterii de eligibilitate pentru NOUA Garanție Veeam Ransomware

[ii]i Veeam Data Protection Trends Report 2023; 17 ianuarie 2023. https://vee.am/DPR23

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button