BusinessCompanii

Vânzările Domeniile Ostrov au crescut cu 20 procente în preajma sărbătorilor Pascale

Domeniile OstrovProducătorul de vinuri Domeniile Ostrov și-a crescut vânzările în preajma sărbătorilor Pascale cu 20 de procente față de perioada similară a anului trecut și în medie cu 30 procente comparativ cu o lună normală.

oana-belu”În general sărbătorile vin cu o creștere a vânzărilor spre deosebire de restul anului. Fie că vorbim de Paște sau Crăciun, vinul este licoarea care nu lipsește de pe masa românilor. Anul acesta ne-am pregătit pentru sărbătorile Pascale cu vinuri pentru toate gusturile și toate buzunarele ceea ce s-a resimțit și în creșterea vânzărilor. Această creștere înseamnă pentru noi o recunoaștere a calității vinurilor produse și comercializate. Faptul că suprafeţele replantate cu viță nobilă de la Ostrov sunt toate pe rod de anul trecut iar vinurile de la raft sunt exclusiv DOC (De Origine Controlată) sau IG (Indicație Geografică) a dus la creșterea numărului celor care au ales pentru masa de Paște Domeniile Ostrov”

Oana Belu, acționar Domeniile Ostrov

90 de procente din vânzări au venit din retail

Sectorul de retail reprezintă 90% din totalul vânzărilor Domeniile Ostrov în această perioadă. Vinurile albe au rămas în topul preferințelor românilor. Cele mai vândute game dintre acestea, au fost cele din gama Domeniile Ostrov cu soiurile Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Chardonnay, Cabernet Sauvignon. În ceea ce privește vinurile roșii cea mai mare cerere a fost pentru gama Domeniile Ostrov cu soiurile Cabernet Sauvignon și Merlot, urmată de gama Păcuiul lui Soare și Cetatea Durostorum, toate vinificate în Cramele Ostrov.

”Ponderea mare a sectorului de retail în totalul vânzărilor nu este o surpriză, în condițiile în care Paștele este o sărbătoare petrecută acasă, în familie, și foarte puțini sunt cei care merg în restaurante. Chiar dacă vinurile albe rămân preferatele consumatorilor, observăm că vinurile roșii au câștigat teren în ultimii ani. În ceea ce ne privește pe noi, anul acesta de Paște, spre deosebire de perioada similară a anului trecut, am înregistrat o creștere cu 10 procente a cererii pentru vinurile roșii. Acum ne pregătim pentru 1 mai, când așteptăm un nou vârf în vânzări, chiar dacă nivelul consumului de vin din perioada acestei sărbători este mult sub cel din perioada Paștelui”, precizează Oana Belu.

“Domeniile Ostrov” reprezintă brandul “umbrelă” sub care se comunică şi comercializează gamele de vinuri ale podgoriei Ostrov, care se întinde pe 1300 de hectare. Alături de podgoria de viţă de vie compania mai deţine aproape 500 de hectare de pomi fructiferi şi 200 de hectare de legume.

Gamele producătorului Domeniile Ostrov sunt listate în retailul tradiţional şi în HoReCa, dar şi în lanţurile internaţionale precum Metro, Real, Carrefour, Mega Image, Lidl, Cora sau Kaufland.

Gamele de vin comericalizatre de Domeniile Ostrov sunt: Vinăria Ostrov – Terasele Dunarii IG, Premiat, Cosa Di Vino, Domeniile Ostrov – Oltina D.O.C, Domeniile Ostrov Reserve sau gama de vinuri istorice: Cetatea Durostorum, Pacuiul lui Soare şi Canaraua Fetii.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button