BusinessCompanii

Vânzările de mobile ale Samsung, în scădere

glam_galaxy-s5_groupFastuoasa lansare a celui mai nou flagship al companiei, Galaxy S5, şi cererea uimitoare de care s-a bucurat acest device se pare că nu au fost de ajuns pentru a ridica vânzările companiei coreene pe segmentul de telefoane mobile.

Potrivit celui mai recent raport al companiei, citat de BBC, vânzările diviziei de telefonie mobilă a Samsung au scăzut cu patru procente în primele trei luni ale acestui an.

Astfel, veniturile acestei divizii a Samsung au scăzut la 32,3 miliarde de dolari în perioada ianuarie-martie.

Însă, potrivit datelor companiei, profitul operaţional al unităţii a crescut cu 18% faţă de trimestrul anterior, motorul acestei creşteri fiind reprezentat de scăderea cheltuielilor.

Citiţi aici mai multe informaţii despre Samsung.

Compania a raportat un profit net de 7,5 miliarde de dolari, în creştere faţă de cele 7 miliarde de dolari raportate în trimestrul anterior.

Deşi Samsung a reuşit să detroneze Nokia drept cel mai mare producător de telefoane mobile în  2012, gama Galaxy fiind una dintre cele mai bine vândute, compania se confruntă cu o competiţie crescută pe acest segment din partea unor companii precum Xiaomi, Huawei sau ZTE.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button