Parenting

Unde se găsește cea mai bogată ofertă imobiliară în Capitală?

Evocasa Selecta (2)Conform ultimului Recensământ întocmit în 2011 de Institutul Naţional de Statistică, în Bucureşti există aproximativ 804.000 de locuinţe convenţionale, iar în sectorul 3 se înregistrează cel mai mare număr de unităţi locative, adică 170.000. În ceea ce priveşte oferta de apartamente scoase la vânzare sau date spre închiriere, aceasta este cea mai concentrată în sectorul 3.

Potrivit unei analize realizată de Imobiliare.NET, în ultima lună s-au înregistrat peste 4.600 de oferte de închiriere de apartamente (de la garsoniere până la locuinţe cu 4 camere), din care cel mai mare număr a fost înregistrat în sectorul 3 (1.091 de locuinţe). Din numărul total de apartamente scoase la închiriere circa 12% din proprietăţi se află în apropiere de metrou. Cea mai bogată ofertă de închirieri sau de vânzări de apartamente din Bucureşti se află în sectorul 3, potrivit analizei realizate de Imobiliare.NET.

Apropierea de metrou ridică preţurile cu 10-20%

„Preţul şi apropierea de metrou sunt cei mai importanţi factori pentru o persoană interesată să închirieze sau să cumpere o locuinţă. În acelaşi timp, proprietarii au început să-şi promoveze proprietăţile în funcţie de amplasarea imobilelor faţă de metrou, iar aceştia solicită preţuri (atât pentru închiriere, cât şi pentru vânzare) cu 10-20% mai mari decât cei care deţin apartamente aflate la o distanţă mai mare de 10 minute de metrou”, a declarat Alina Petrescu, marketing manager Imobiliare.NET.

În categoria „închirieri – garsoniere”, cele mai multe oferte sunt în apropiere de următoarele staţii de metrou: Dristor (11,8% din numărul total de oferte din această categorie care sunt în apropiere de metrou), Titan (7,7%) şi Lujerului (7,3%).

În apropiere de staţiile de metrou Piaţa Unirii, Dristor şi Tineretului sunt cele mai multe oferte pentru cei interesaţi de închirierea unui apartament cu 2 camere. Aşadar, 6,9% din numărul total de oferte din categoria „închirieri-apartamente cu 2 camere” amplasate în apropiere de metrou sunt lângă staţia Piaţa Unirii, 6,5% lângă staţia Dristor şi 3% în apropiere de staţia Tineretului.

În cazul închirierilor apartamentelor cu 3 camere, cele mai multe oferte sunt lângă următoarele staţii de metrou: Piaţa Unirii (12,9% din numărul total de oferte din această categoria aflate în apropiere de metrou), Tineretului (8,3%) şi Obor (6,5%).

Cele mai multe oferte pentru închirierea apartamentelor cu 4 camere sunt lângă staţiile de metrou Piaţa Victoriei (11,4% din numărul total de oferte din categoria „închirieri-apartamente cu 4 camere” amplasate în preajma metroului), Piaţa Unirii (11%) şi Universitate (8,1%).

Ofertă vânzări: Cele mai multe opţiuni, în zona Dristor şi Titan

Conform analizei Imobiliare.NET, în ultima lună s-au înregistrat peste 5.332 de oferte de vânzare de apartamente (de la garsoniere până la locuinţe cu 4 camere), din care cel mai mare număr a fost înregistrat în sectorul 3 (1.105 de locuinţe). Din acestă ofertă, circa 12% din apartamente se află în apropiere de metrou.

Aşadar, din numărul total de garsoniere scoase la vânzare în apropiere de metrou, cele mai multe oferte se găsesc lângă staţiile de metrou: Dristor (13,4% din numărul total de oferte din această categorie în apropiere de metrou), Titan (11%) şi Piaţa Iancului (8,5%).

În ceea ce priveşte categoria „vânzări-apartamente cu 2 camere”, cele mai multe oferte sunt în jurul următoarelor staţii de metrou: Titan (8,4% din numărul total de oferte din această categorie care sunt în apropiere de metrou), Dristor (6,7%) şi Piaţa Sudului (5,5%).

Cele mai multe oferte pentru vânzarea de apartamente cu 3 camere provin din jurul staţiilor:  Dristor (11,6% din numărul total de oferte din această categorie care sunt în apropiere de metrou), Titan(8,8%) şi Piaţa Iancului (6,5%).

În cazul ofertei de vânzări de locuinţe cu 4 camere, aceasta este foarte concentrată în jurul staţiilor de metrou: Obor (13% din numărul total de oferte din această categorie care sunt în apropiere de metrou), Dristor (8,5%) şi Apărătorii Patriei (6%).

“Din partea proprietarilor care vor să vândă sau să închirieze o locuinţă avem o ofertă concentrată în zonele precum: Dristor, Titan sau Piaţa Unirii. În acelaşi timp, există şi un interes ridicat din partea cumpărătorilor şi a chiriaşilor pentru locuinţele aflate în zonele în care avem şi cea mai bogată ofertă”, a mai spus Alina Petrescu, marketing manager Imobiliare.NET.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button