BusinessInvestitiiStartup

Trends: 2013 a dublat numărul startup-urilor pornite în Grecia. Business-urile în IT, printre preferatele grecilor

startupîncearcă să-şi revină din puternica criză financiară care a lovit ţara în ultimii ani şi să îşi dezvolte segmentul startup-urilor cu ajutorul banilor veniţi de la Uniunea Europeană.

Astfel, potrivit unui studiu realizat de Endeavor Greece şi preluat de Amasada Greciei la Bucureşti, în perioada 2010-2013, numărul startup-urilor dezvoltate în Grecia a crescut de la 16 la peste 30.

Şi nivelul investiţiilor în aceste proiecte a marcat o creştere uimitoare. Astfel, dacă în 2010 capitalul investit într-un business aflat la început de drum era de circa o jumătate de milion de euro, în 2013 s-au investit în startup-uri până la 42 de milioane de euro.

Fondul de investiţii Catalyst România intră în acţionariatul Simartis Telecom

Potrivit studiului realizat de Endeavor, cea mai mare parte a fondurilor pentru investiţii în startup-uri au venit prin programul JEREMIE, care se derulează şi în ţara noastră, prin fondurile de investiţii Elikonos, Odyssey, Open Fund şi PJ Tech Catalyst.

În acelaşi timp, 72% dintre investiţii au fost făcute de investitori cu business-uri în Grecia, jumătate dintre investiţiile din 2013 fiind direcţionate către sectorul IT.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button