TravelTrends

Travel trends: vara all inclusive în Turcia, pe lista “hot” a românilor

Turcia, AntalyaLitoralul turcesc se află şi în acest an în topul preferinţelor turiştilor români în ceea ce priveşte petrecerea concediului de vară, anunţă oficialii Happy Tour, cea mai mare agenție de turism din România după cifra de afaceri. Astfel, 67% dintre solicitările de vacanțe primite includ Antalya printre opțiuni iar în vara acestui an, agenţia va trimite nu mai puțin de 7.000 de români într-un sejur în Turcia.

“Pentru acest sezon de vară am observat o schimbare considerabilă în comportamentul turistului român. În primul rând turiștii au profitat de ofertele de tip early bird lansate la începutul anului și și-au rezervat vacanța de vară încă din primele luni ale anului, beneficiind de reduceri de până la 40%. În anul 2013 turistii nostri au ales condiții de cazare mai bune și vacante mai scumpe”, a declarat Mădălina Grosu, Product Manager Happy Tour.

Happy Tour operează 4 curse charter cu plecare săptămânală din București spre Antalya  încă din urmă cu doi ani, din primăvara acestui an, compania introducând, alături de Prestige Tours, tour-operatorul grupului Happy Tour o nouă cursă spre Turcia pentru a satisface cererea crescută pentru această destinaţie.

Sejururile în Antalya încep de la 350 euro / persoană / 7 nopți și pot ajunge chiar și la 3.000 euro / persoană la resorturile de 5 stele ultra all-inclusive. Antalya este preferată de turiștii români care călătoresc cu familia, aceștia optând pentru servicii all inclusive sau chiar ultra all inclusive.

Pe lângă Antalya, turiștii români au ales să își petreacă vacanța de vară și în destinații precum insulele grecești, în special Mykonos, Santorini, Corfu, Creta dar și insulele baleare, Palma de Mallorca sau Tenerife.

Happy Tour a fost înființată în anul 1996 ca o afacere de familie. La sfârșitul anului 2007, compania a fost achiziționată de GED Capital. Începând din anul 2011, Happy Tour Group este partenerul în România al FCm Travel Solutions – o rețea mondială de companii de turism, prezentă în 75 de țări.

Cifra de afaceri pe anul 2012 a grupului Happy Tour a fost de peste 57 de milioane de euro, iar pentru 2013 cifra de afaceri estimată este de 70 de milioane de euro.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button