EuropaParentingTravel

Travel trends: Noi reguli pentru călătorii în Uniunea Europeană

pasaportOficialii Uniunii Europene au anunţat recent (regulamentul a intrat în vigoare începînd cu luna iulie a acestui an) noi reguli de călătorie pentru cetăţenii care vin din state non-membre.

Astfel, potrivit noilor cerinţe ale Uniunii, toţi vizitatorii care vin din ţări din afara spaţiului Schengen trebuie să aibă paşaportul valabil încă trei luni după data călătoriei.

De exemplu, un vizitator din Statele Unite care călătoreşte în Europa de la 1 septembrie, va trebui să aibă un paşaport valabil cel puţin până la 1 decembrie, scrie presa internaţională. Tuturor celor care nu îndeplinesc aceste noi cerinţe li s-ar putea interzice dreptul de a tranzita ţările UE aflate în spaţiul Schengen.

Având în vedere noul regulament, nu trebuie să uităm faptul că din spaţiul Schengen nu fac parte Bulgaria, Irlanda, Marea Britanie şi ţara noastră, chiar dacă aceste ţări sunt membre ale Uniunii Europene. Totodată, în acordul Schengen sunt incluse şi ţări non-membre UE: Islanda, Norvegia, Elveţia şi Liechtenstein.

Potrivit oficialilor UE, noul regulament de călătorie în cadrul Uniunii a fost adoptat din data de 19 iulie în ţări precum Austria, Belgia, Bulgaria, Republica Cehă, Estonia, Finlanda, Franţa, Grecia, Ungaria, Spania, Polonia sau Portugalia.

Oficialii români, alături de cei din Danemarca, Italia, Norvegia şi Elveţia au declarat că vor lua în considerare noile cerinţe începând cu această toamnă.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button