Parenting

Români cu care ne mândrim: elevi pe toate cele trei trepte ale podiumului la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică

premiiEchipa României, participantă la a VII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie şi Astrofizică, a obţinut două medalii de aur, două medalii de argint şi o medalie de bronz, cel mai bun rezultat din istoria participării ţării noastre la această competiţie.

Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică s-a desfăşurat în Grecia (Volos), în intervalul 27 iulie – 5 august şi a reunit peste 100 de concurenţi din 20 de ţări.

Astfel, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educaţiei, medaliile de aur au fost cucerite de Iustina Crăciun şi Denis Turcu, elevi în clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti. Denis s-a clasat pe primul loc în ierarhia olimpiadei, Iustina fiind premiată pentru cea mai bună rezolvare a problemelor din cadrul probelor de concurs.

Medaliile de argint au revenit lui Andrei Alexandru Cuceu (clasa a XI-a/ Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Paul Andrei Draghiş (clasa a X-a/Colegiul Naţional ‘Vasile Lucaciu˝ din Baia Mare), în timp ce medalia de bronz a fost adjudecată de Cătălina Miriţescu (clasa a XI-a/ Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti).

Ţara noastră va fi gazda competiţiei de anul viitor, Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică din 2014 urmând să aibă loc la Suceava.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button