TravelTrends

Travel trends: Lufthansa primeşte 23 de aeronave noi şi îşi modernizează flota în 2014

boeingPe 7 Februarie 2014, cea de-a zecea aeronavă Boeing 747-8 Intercontinental a Lufthansa a aterizat pe aeroportul din Frankfurt. Supranumită ”dash-8”, aceasta este numai una dintre cele șapte aeronave noi care se vor alătura grupului în perioada Februarie-Martie 2014.

Aceste aeronave ultramoderne vor întregi colecția de „bijuterii” a flotei de la Frankfurt: alături de trei aeronave Boeing 747-8, Lufthansa a mai achiziționat un Airbus A380, un A330 și două A320. În plus, Germanwings va primi un A319, iar Lufthansa Cargo va primi un cargobot Boeing 777F. În total, Lufthansa urmează să primească 23 de aeronave ultramoderne în 2014.

High in the sky: ce noutăţi aduce Lufthansa în 2014 în materie de servicii pentru pasageri

După controlul final efectuat la sediul Lufthansa Technik din Frankfurt și obținerea aprobărilor operaționale, aeronava Boeing 747-8, cu numele înregistrat ”Yankee Lima”, a fost pregătită pentru efectuarea primelor zboruri încă de la finalul lunii februarie. Noua sosită a înlocuit o aeronavă Boeing 747-700 care a fost scoasă din uz. Diferențele sunt vizibile atât pentru pasageri, cât și pentru locuitorii din zonă: noua aeronavă Boeing este cu aproximativ 30% mai silențioasă decât modelul pe care l-a înlocuit.

”Cu aceste aeronave de ultimă generație, investim atât în confortul pasagerilor noștri, cât și în caracterul ecologic sustenabil al operațiunilor de zbor”, a spus Cristoph Franz, Președintele Consiliului Executiv și CEO al Lufthansa Group, cu ocazia sosirii celui de-al zecelea din totalul de 19 Jumbo Jet-uri așteptate la Frankfurt. ”Angajații Grupului Lufthansa lucrează din greu pentru a asigura succesul companiei pe acest segment de piață exigent”, a continuat acesta. ”Ei sunt motorul din spatele succesului programului de modernizare SCORE. Roadele muncii lor încep deja să devină vizibile – iar acesta este un motiv de sărbătoare”.

Noile aeronave sosite în 2014 fac parte dintr-un program amplu de modernizare a flotei companiilor aeriene din Grupul Lufthansa. Până în 2025 vor fi livrate 261 aeronave, cu o valoare totală de 32 miliarde de Euro. Acest fapt evidențiază abilitatea Grupului de a investi continuu în cele mai recente modele de aeronave, care asigură costuri operaționale mai scăzute, completate de un nivel mai bun de protejare a mediului și reducerea considerabilă a emisiilor de zgomot.

Eficiență îmbunătățită pentru zborurile pe distanță scurtă, medie și lungă

Utilizarea noilor aeronave reduce semnificativ emisiile de zgomot și consumul de kerosen pentru zborurile programate. De exemplu, designul aeronavei Boeing 747-8 reprezintă un plus în termenii performanței de mediu: motoarele ultramoderne consumă mai puțin kerosen, ceea ce înseamnă o îmbunătățire cu 15% a eficienței combustibilului și a emisiilor de dioxid de carbon per pasager și scăderea cu 30% a amprentei sonore a aeronavei.

Mai mult confort pentru fiecare clasă de pasageri

Noile aeronave oferă un confort îmbunătățit în interiorul cabinei. De exemplu, la bordul aeronavei 747-8, pasagerii se pot bucura de noua Business Class, care beneficiază de: un confort excelent al fotoliului, spațiu de depozitare adițional și sisteme personale de divertisment, ale căror monitoare au fost mărite din nou, ajungând la o diagonală de 15 inch. Datorită izolării exterioare și a fotoliului care se transformă într-un pat cu lungimea de 2,07 metri și lățimea de 80 cm, pasagerii First Class se pot bucura de o experiență de zbor exclusivistă. Pasagerii Economy Class se bucură de asemenea de un confort îmbunătățit al fotoliilor, pentru un zbor cât mai plăcut până la destinație.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button