GadgetTrends

Părinţi, fiţi pe pace! FiLIP a creat un ceas inteligent pentru supravegherea copiilor

filipCirca 60% dintre părinţii din Statele Unite cumpără pentru copiii lor pre-adolescenţi telefoane mobile cu gândul că un astfel de device le poate asigura un grad mai mare de siguranţă şi că pot lua legătura cu ei mult mai uşor, scriu jurnaliştii Fast Company.

Însă foarte multe dintre acele smartphone-uri vin însoţite de aplicaţii şi unelte de care copiii pot abuza, în ultimii ani, aceste telefoane mobile fiind în centrul a multe scandaluri ce au în centru un nou fenomen, şi anume cyberbullying.

Pentru a le aduce puţină linişte părinţilor, FiLIP a creat un smartwatch special pentru copii, care are instalate 3 radiouri, 3 mini-antene, WiFi şi GPS. Ceasul funcţionează oarecum ca o staţie de emisie-recepţie în care copiii au preprogramate 5 numere pe care le pot apela şi pot recepţiona apeluri doar de la adulţii care au o aplicaţie autorizată pe telefonul lor mobil.

Gadgetul este destinat mai ales celor mici cu vârsta între 5 şi 11 ani, predispuşi să se rătăcească, să ăşi piardă numerele de telefon sau care au, în general, nevoie de monitorizare mai atentă.

În prezent smartwatch-urile FiLIP sunt disponibile în Statele Unite în magazinele AT&T, la preţul de 199 de dolari.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button