Life&Style

Tendinţe: Hotelurile Melia din Bulgaria alese de români pentru evenimente şi training-uri

Melia Grand Hermitage- exterior cu piscina searaMaria Shishkova, Director de Marketing şi Vânzări Melia Hotels International – Bulgaria susține că numărul de evenimente organizate de companii româneşti în locaţiile Melia de pe litoralul bulgăresc a crescut cu peste 30% în 2012 faţă de anul anterior. Cele mai mari creşteri au fost înregistrate în hotelurile de cinci stele Melia Grand Hermitage și Sol Nessebar Palace.

de Marian Crăciun

“Firmele din România care anul trecut au ales locaţiile noastre din Bulgaria pentru desfăşurarea unor evenimente sau training-uri sunt printre cele mai mari companii din domeniile medical şi farmaceutic, IT, producţie, bancar, producţie media etc. De altfel, numărul total de evenimente găzduite de Melia Hotels International în Bulgaria a crescut continuu în ultimii trei ani”, a arătat Maria Shishkova, Director de Marketing şi Vânzări Melia Hotels International – Bulgaria .

Melia Hotels International operează 300 de hoteluri în 30 de ţări, fiind  al treilea mare lanţ hotelier din Europa şi al doisprezecelea ca mărime în lume. În Bulgaria, reţeaua operează hotelul Melia Grand Hermitage (5 stele) în Nisipurile de aur, Sol Luna Bay Resort (4 stele) în Obzor şi, respectiv, complexul Sol Nessebar Resort (care cuprinde trei hoteluri de 4 şi 5 stele) situat aproape de orașul istoric Nessebar, una dintre cele mai vechi localităţi din Europa, aflată pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Locaţiile Melia Hotels International din Bulgaria cumulează cca 2.000 de camere, ceea ce reprezintă peste 35% din capacitatea lanţurilor hoteliere internaţionale de pe litoralul bulgăresc.

Melia Grand Hermitage- sala de conferinteMelia Grand Hermitage a găzduit în 2011 cu 61% mai multe evenimente ale companiilor din România faţă de 2010, iar în 2012 numărul acestora a crescut cu încă 39% comparativ cu anul precedent. Majoritatea companiilor au fost din domeniile farmaceutic, cosmetice şi audit-consultanță financiară.

Complexul Sol Nessebar a fost ales în 2011 de 53% mai multe companii româneşti (sau sucursale ale firmelor străine în România) decât în 2010, iar anul trecut numărul acestora a înregistrat o creştere suplimentară de 47%; majoritatea companiilor respective activează în domeniile farmaceutic, IT şi comerţ.

În ceea ce priveşte Sol Luna Bay din Obzor, în 2012 şi 2011, hotelul a găzduit cu 5%, respectiv cu 10% mai multe evenimente şi training-uri ale firmelor din România decât în anii precedenţi.

Sol Nessebar Resort- piscina“Nu doar firme din România aleg locaţii pe litoralul bulgăresc pentru evenimentele lor, ci şi companii din alte ţări. Astfel, în ultimii ani, un număr în creştere de firme din Rusia, Austria, Franţa, Liban şi Marea Britanie au ales hotelul Melia Grand Hermitage din Nisipurile de Aur; în complexul Sol Nessebar am avut multe evenimente ale unor firme din Polonia, Germania, Ungaria, Belgia, iar Sol Luna Bay a găzduit  evenimentele unor firme din Cehia”, a precizat Maria Shishkova.

În general, evenimentele organizate în locaţiile Melia Hotels International din Bulgaria de către firmele româneşti au fost destinate unui număr de cca 150 de persoane fiecare şi s-au desfăşurat în weekend-uri.

“Pentru anul curent ne aşteptăm ca segmentul clienţilor business să crească în continuare, în tendinţa ultimilor ani; avem, în acest sens, inclusiv sprijinul firmelor bulgăreşti care organizează diferite activităţi recreative pentru participanţii la evenimente, întrucât zonele verzi largi care înconjoară majoritatea facilităţilor de cazare şi conferinţe permit susţinerea multor sporturi sau jocuri în plus faţă de cele specifice plajelor şi mării, iar organizatorii români sesizează aceste oportunităţi şi doresc să profite de ele. Ne aşteptăm ca în 2013 să găzduim cu cel puțin 30% mai multe evenimente ale firmelor din România comparativ cu anul precedent”, a arătat Maria Shishkova.

Sol Nessebar Palace- timp liberMelia Hotels International, fondat în 1956 în Palma de Mallorca (Spania), este al treilea mare lanţ hotelier din Europa, al doisprezecelea ca mărime în lume şi liderul global pentru vacanţe în America Latină şi Caraibe.

Cu ajutorul a peste 35.000 de angajaţi, Melia Hotels International operează 300 de hoteluri în 30 de ţări aflate pe 4 continente. Brandurile hoteliere ale companiei includ Grand Melia, Melia Hotels & Resorts, ME by Melia, Innside, TRYP Hotels, Sol Hotels, Paradisus Resorts şi Sol Melia Vacation Club.

În Bulgaria, compania operează cinci hoteluri de 4 sau 5 stele: Melia Grand Hermitage (Nisipurile de aur), Sol Luna Bay Resort (Obzor), Sol Nessebar Bay, Sol Nessebar Mare şi Sol Nessebar Palace (Nessebar). Hotelurile operate în Bulgaria de Melia Hotels International au o capacítate totală de 2.000 de camere, echivalând cu peste 35% din capacitatea lanţurilor hoteliere internaţionale de pe litoralul bulgăresc al Mării Negre. Mandatul pentru dezvoltarea Melia Bulgaria implică extinderea afacerii şi ţări vecine precum România, Serbia, Grecia şi Macedonia.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button