BusinessCompanii

Tech rumors: Amazon şi-ar putea lansa propriul serviciu de streaming muzical

amazonCele mai noi informaţii apărute pe piaţă, citate de VentureBeat speculează faptul că gigantul american din retailul online Amazon s-ar afla în discuţii cu marile case de discuri pentru deschiderea propriului serviciu de music streaming.

În prezent, Amazon le oferă clienţilor posibilitatea de a se înregistra ca membru Prime, un abonament care cost 79 de dolari pe an. În schimb, printre beneficiile primite se numără acela de a beneficia de livrare gratuită în termen de două zile pentru toate produsele vândute pe platformîă şi pe alte site-uri afiliate, acces la librăria Kindle şi streaming nelimitat pentru o colecţia de filme şi programe TV prin intermediul serviciului Prime Instant Video.

Dacă zvonurile privind lansarea unui serviciu de muzică se dovedesc a fi adevărate, s-ar transforma într-un beneficiu extraordinar pentru clienţii existenţi ai Amazon Prime, fără să mai vorbim de viitorii clienţi. Compania are deja o colecţie impresionantă de cărţi, filme şi programe TV, singurele segmente care nu se regăsesc în ofertă fiind cel al jocurilor video şi cel al muzicii.

Oficialii companiei încearcă de câţiva ani să convingă consumatorii să cumpere muzică prin magazinul său. Anul trecut, compania a lansat programul AutoRip care le permite clienţilor care achiziţionează CD-uri sau viniluri o copie digitală gratis a albumului achiziţionat. Cu toate acestea, Amazon nu a reuşit să convingă lumea să cheltuiască pe site-ul său mai mulţi bani decât în iTunes sau pe Google Play.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button