Going OutLife&Style

Teatrul de Artă Bucureşti deschide stagiunea de vară

radu-gheorgheDacă iarna trecută, pe 8 decembrie 2012, Teatrul de Artă București inaugura propria sală de spectacole, în această vară, pe 8 iulie 2013, Teatrul de Artă București deschide serile răcoritoare de teatru şi muzică bună la Teatru fără tavan.

Incepând cu 8 iulie 2013, pe perioada verii, Teatrul de Artă București a luat inițiativa de a dezvolta o stagiune de vară în aer liber. Astfel la sediul TAB, care dispune de o curte interioară generoasă, ferită de zgomotul urban, s-a amenajat “Teatru fără tavan”, un spațiu de evenimente, spectacole de teatru și concerte, cu o capacitate de 85 de locuri, o scenă de 4x3m și scenotehnica necesară.

“Incepe sa-mi fie frica sa-mi imaginez lucruri. Multumesc Celui de Sus. Se pare ca orice gand curat trebuie sa devina fapta. Dupa frumoasa experienta cu lansarea Teatrului de Arta Bucuresti in 8 decembrie, iata-ne dupa 7 luni inaugurand “un al doilea teatru”. Un spatiu in aer liber care incepand cu anul acesta, pentru public, va deveni Teatrul fara tavan al TAB, de vara.”

George Constantinescu, initiator proiect

Rețeta e simplă. Se ia o curte interioară generoasă, ferită de zgomotul urban, se amestecă 85 scaune de exterior, se adaugă, după gust, reflectoare pentru nopţile fără lună plină, se montează o scenă, se toarnă ceai de mentă din belşug, cafea şi turtă dulce, se simte și se trăiește.

Programul lunar al stagiunii este disponibil pe www.teatruldearta.ro.

Teatrul de Artă Bucureşti, sub actuala titulatură, s-a născut din iniţiativa actorului George Constantinescu în anul 2010, însă experienţa artistică a început cu alţi patru ani în urmă. Anul trecut, pe 8 decembrie 2012, TAB a deschis porţile propriei săli de spectacole, în cadrul unui eveniment de lansare desfăşurat pe o perioadă de cinci zile, iar în cele şapte luni care au urmat lansării oficiale, pe scena TAB au avut loc, aproape în fiecare seară, spectacole de teatru (producţii proprii sau găzduite) pentru adulţi, dar şi pentru copii, concerte sau evenimente în cadrul unor festivaluri.

Stagiunea Teatru fără tavan a Teatrului de Artă Bucureşti va fi deschisă permanent în perioada 8 iulie – 8 septembrie 2013, şi va încânta publicul cu spectacole de teatru pentru adulţi, spectacole pentru copii, derulate în cadrul proiectulului Teatrul de Artă Junior, concerte și evenimente în aer liber.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button